VNC

VNC

Onze inzet2024-05-30T07:44:34+02:00

Onze inzet

  • Sterke vertegenwoordiging in cao onderhandelingen

  • Bescherming van jouw arbeidsvoorwaarden

  • Individuele hulp en advies
  • 24/7 informatievoorziening en antwoord op vragen
  • Meest ervaren vakvereniging – wij zijn de grondlegger van alle cabine cao’s
  • Directe invloed van de leden

  • Gratis financieel en juridisch advies
  • Exclusieve ledenkortingen

Belangenbehartiging

Collectief2023-06-29T13:58:04+02:00

De VNC sluit namens de leden een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) af met KLM, KLM Cityhopper, easyJet en transavia. De cao bevat jouw rechten en plichten als cabinelid. Een exemplaar van de cao die in jouw bedrijf geldt, is opvraagbaar bij de afdeling personeelszaken. Heb je vragen over de cao dan kun je bij ons terecht voor een uitleg. Daarnaast zijn de sectiebesturen druk bezig om jouw belangen te behartigen op andere vlakken, onder meer in reguliere overleggen met de werkgevers.

Individueel2023-06-29T16:16:37+02:00

Naast collectieve belangenbehartiging is de VNC er ook voor de verdediging van individuele belangen. Leden kunnen een beroep doen op deskundige bijstand van bestuursleden en professionele hulp bij problemen en conflicten met hun werkgever, zoals schorsing, ontslag op staande voet of andere geschillen.  VNC-bestuurders en/of juridische experts helpen je in het proces, eventueel tot in de rechtbank. Met onze ervaring en kennis van zaken proberen we deze leden zo goed mogelijk te begeleiden. Wij toetsen steeds de cao en de wet aan de problematiek waarmee iemand te maken heeft. Daarbij maken we – indien nodig ook gebruik van ondersteuning door onze arbeidsrechtjuristen.  

In de individuele belangenbehartiging is bewaking van de privacy het belangrijkste uitgangspunt. Alles wat een lid met ons deelt, is 100% vertrouwelijk en blijft dus ook onder ons. Wij informeren en adviseren en als een lid daar behoefte aan heeft, bijvoorbeeld omdat iemand vastloopt, nemen wij de ‘zaak’ over en gaan wij op diens verzoek in gesprek met de werkgever. Wat we met het bedrijf bespreken, is altijd vooraf volledig doorgesproken met het betreffende lid. Zo blijft alle communicatie volledig transparant en wordt het lid nooit verrast. 

Onze ervaring is dat de tijd die we in de individuele belangenbehartiging steken en de kwaliteit van de service enorm worden gewaardeerd. Collega’s voelen zich soms – ten onrechte – bezwaard dat het ons veel tijd kost. Maar dan zeggen we steevast dat we dit juist graag doen voor hen: persoonlijke ondersteuning en begeleiding van collega’s is een waardevolle en dankbare taak en als lid heb je daar ook volledig recht op. Dus: loop je vast, heb je een zorg of probleem en kom je er niet uit: blijf er niet mee rondlopen en laat het ons weten. Wij staan graag voor je klaar met ondersteuning die bij jou past! 

Juridische en belastingservice

Juridische service

Leden kunnen deskundige juridische hulp krijgen bij problemen met de werkgever.
Ben je persoonlijk verwikkeld in een huurconflict, consumenten-, privacy- of echtscheidingszaak, dan geven onze juristen je eenmalig gratis advies.

Belastingservice

Onze deskundige belastingconsulent biedt gratis hulp bij de aangifte inkomstenbelasting, de voorlopige teruggave en andere financiële zaken. Gebruik de button voor het maken van een afspraak. Van maart t/m half mei wordt alleen de aangifte inkomstenbelasting in behandeling genomen.

Exclusieve ledenkorting

Zorgverzekering ONVZ2024-01-26T09:18:18+01:00

ONVZ biedt een eersteklas zorgverzekering voor jou en je gezin met uitstekende persoonlijke service, ruime dekkingen en optimale vrije zorgkeuze. Je ontvangt van ONVZ een aantrekkelijke korting op de premie, van 5% op de basisverzekering en 20% op de aanvullende verzekeringen. 
 
Wereldfit tijdens dienstreizen en vakanties 
De aanvullende verzekering Wereldfit vergoedt, voor slechts €3,- per maand, al jouw spoedeisende zorg wereldwijd tot het lokaal gebruikelijke tarief. Dit geldt zowel tijdens dienstreizen als vakanties. Deze aanvullende verzekering is opgenomen in het contract met de VNC om te voldoen aan de bepalingen in de cao’s van onze leden. Vink ‘Wereldfit’ daarom aan bij het aanvragen van je zorgverzekering, zodat deze automatisch wordt toegevoegd aan je polis. Voor gepensioneerden en overige gezinsleden die niet werkzaam zijn in de luchtvaart geldt die verplichting niet. 
 
Gratis jaarabonnement Pearlcard 
VNC leden ontvangen ook een gratis jaarabonnement op Pearlcard Private Services waarmee je onder andere toegang krijgt tot persoonlijk leefstijladvies, aanbiedingen voor sauna’s, spa’s en kuuroorden, uitverkochte concerten en sportevenementen. Meer over deze speciale service kun je hier lezen. 
 
Meer weten?
 
Direct je premie berekenen, inclusief collectiviteitskorting? Klik dan hier. Of kijk voor meer informatie op de website van ONVZ. 
 
*Overstappen kan tot eind van elk (kalender)jaar: je nieuwe zorgverzekering gaat dan in per 1 januari van het nieuwe jaar. Je huidige verzekering dien je schriftelijk op te zeggen vóór 1 januari, hiervoor kun je gebruikmaken van de gratis overstapservice dan regelt ONVZ dit voor je. 

Travelbags2024-01-26T09:17:51+01:00

Travelbags.nl biedt alle VNC-leden een mooie korting van 10% op het gehele assortiment. Hiervoor is een kortingscode nodig die op te vragen is bij het secretariaat van VNC via secretariaat@vnconline.nl. Het volledige assortiment is te vinden op de website www.travelbags.nl, de kortingscode kun je invoeren bij de betaling van de door jou gekozen artikelen.

Wolky@work2024-01-26T09:17:22+01:00

Dit bedrijf staat bekend om haar comfortabele en elegante werkschoenen! Wolky@Work stelt een kortingscode beschikbaar waarmee alle VNC-leden 10% korting krijgen. Deze code is VNC10FORYOU en kan gebruikt worden bij betaling van de gekochte artikelen op www.wolkyatwork.com.

VNC jubilarissen krijgen, afhankelijk van hun jubileumjaar, 25 of 40 euro korting bij Wolky@work door middel van een kortingsvoucher die zij dan ontvangen. 

SkinDoctor2024-01-26T09:20:22+01:00

Deze medisch cosmetische kliniek biedt verschillende huidverbeterende behandelingen aan met 15% korting voor VNC leden! Als je als VNC lid belt of online een afspraak inplant bij Skin Doctor, vermeld dan dat je lid bij ons bent om de kortingscode te ontvangen. Zo is er onder meer keuze uit skinboosters en bindweefselmassages maar ook behandelingen met botox en/of fillers en kleine medische ingrepen behoren tot de mogelijkheden.  

Meer informatie vind je hier. De kliniek heeft vestigingen in Rotterdam en Wassenaar.    

Workouts en bootcamps bij ABSolutely Adilia2024-01-26T09:20:41+01:00
Een sportieve ledenservice: korting op workouts en bootcamps bij ABSolutely Adilia in het Vondelpark of Westerpark in Amsterdam. Misschien heb je al plannen en is dit een leuke steun in de rug: een mooie korting van 12,5% op deze buitentrainingen: voor €35,- per maand onbeperkt meedoen.

Bij Adilia van ABSolutely Adilia kun je onbeperkt aan de slag met early morning workouts, bootcamps en trainingen in kleinere groepen.
Meer informatie over Adilia en haar lessen vind je op https://www.absolutelyadilia.com. Daar kun je je ook opgeven voor een gratis proefles.

Pon autoabonnement2024-01-26T09:20:59+01:00

Het is voor cabinepersoneel belangrijk om op tijd te melden voor een vlucht. Ook als je reserve zit en binnen een uur op Schiphol moet zijn. Een auto biedt deze flexibiliteit, maar moet ook betrouwbaar zijn. Daarom heeft de VNC in samenwerking met Pon’s Automobielhandel een autoabonnement geregeld. Het is een exclusieve regeling waarbij aan VNC-leden betrouwbaar vervoer wordt aangeboden voor een prima prijs.

De voordelen van collectief autoabonnement
• € 10,- korting per maand op verschillende modellen (Volkswagen, Audi, Skoda en Seat)
• All-risk verzekering met verlaagd eigen risico van €125,-
• Geen borg, geen aanbetaling en geen bijtelling
• Bij arbeidsongeschiktheid, gedwongen werkeloosheid of overlijden opzeggen zonder extra kosten

Kosten vergelijken
De auto’s die Pon aanbiedt kun je op kosten vergelijken via de mobiliteitssite. Kijk ook eens op andere sites, zoals die van de ANWB. Daar kun je je huidige mobiliteitskosten berekenen en vergelijken met de Pon-deal. De werkelijke kosten van autorijden kunnen flink hoger liggen dan je denkt, omdat afschrijving en onderhoud ook meedelen in het kostenplaatje.

Parkeergemak
Kies je voor een ‘groene’ (zuinigere en schonere) auto? Dan kun je gebruikmaken van de speciale parkeervakken op P30/P40. Lekker dicht bij de bushalte!

VNC samenwerkingsverbanden

De VNC heeft vertegenwoordigers in een aantal externe organisaties en is met verschillende nationale en internationale instanties een samenwerkingsverband aangegaan:

Ga naar de bovenkant