Ledenactie

De VNC houdt van 15 oktober t/m 15 december een unieke ledenwervingsactie: we belonen leden die onze vereniging versterken met nog meer leden. Introduceer jij in de actieweken een nieuw lid, dan ontvang je een cadeaubon* van €50,-!

Laat je naam en psn. vermelden op onderstaand lidmaatschaps­formulier.

Nieuwe VNC leden kunnen kiezen uit:

  • een cadeaubon van €50,- of
  • 3 maanden gratis lidmaatschap
  • Op 15 december 2023 kijkt de VNC wie vanaf 15 oktober 2023 lid zijn geworden en gebleven. Heb jij het lid aangedragen, dan ontvang je de cadeaubon van €50,-.
  • Deze actie is niet geldig voor geassocieerde leden (TUI Fly)

Collega’s, die lid zijn van de FNV en willen overstappen, kunnen opzeggen middels deze voorbeeldbrief

Lidmaatschapsformulier

Contributie

De contributie van de VNC bedraagt 0,75% van het bruto maandsalaris en wordt maandelijks automatisch ingehouden op je salaris. Indien er wijzigingen zijn in je werkpercentage, wordt de contributie automatisch hierop aangepast. Nieuwe leden kunnen kiezen uit een cadeaubon t.w.v. €50,- of de eerste 3 maanden gratis lidmaatschap.

Brutosalaris Contributie
€ 1800 € 13,50
€ 2000 € 15
€ 2500 € 18,75
€ 3000 € 22,50
€ 3500 € 26,50

Contributievoordeel

VNC leden van KLM*, KLC en Transavia secties kunnen (groten)deels hun vakbondscontributie terugkrijgen met de cafetariaregeling. Bruto inkomen wordt dan uitgeruild voor een belastingvrije vergoeding voor je betaalde vakbondscontributie. KLM en KLC leden geven voor dit belastingvoordeel jaarlijks verplicht hun persoonlijke keuze via de formulieren op MyKlm.

VNC leden van Transavia ontvangen automatisch deels de vakbonds­contributie terug via hun werkgever. Dat bedrag ontvang je maandelijks bij je salaris.

Transavia leden met een seizoenscontract zijn in de maanden tussen de seizoenen gratis lid en betalen met de cafetariaregeling ongeveer €8,75 die bijdrage wordt maandelijks automatisch geëind via het salaris.

*Voor het faciliteren van de KLM-Ledenraad wordt bij de KLM-sectieleden ongeveer eens in de 5 jaar een JV-dag in mindering gebracht (de frequentie hiervan is gekoppeld aan het aantal leden).

Lid worden

De voordelen nog even op een rijtje:

  • We behartigen jouw belangen, collectief (cao) en individueel

  • We onderhandelen namens onze leden met werkgevers over goede en eerlijke arbeidsvoorwaarden

  • We zijn cabine-specialisten die voor je klaarstaan met antwoord op jouw vragen: 24 uur per dag, 7 dagen per week

  • We geven professioneel advies en persoonlijke begeleiding bij jouw vliegcarrière

  • We bieden praktische services zoals gratis financieel en juridisch advies

  • Mooie ledenkortingen bij diverse bedrijven

Geassocieerd lidmaatschap

Nederlands cabinepersoneel dat een dienstverband heeft bij een burgerluchtvaartbedrijf dat (nog) geen cao’s afsluit met de VNC kan geassocieerd lid worden. De contributie is €12,50 per maand en wordt met een automatische machtiging geïnd.

Donateur

Je kunt aansluitend aan je lidmaatschap (beëindigd door pensionering of uitdiensttreding) donateur worden.

Er zijn twee vormen van donateurschap die er als volgt uit zien:
– Het light donateurschap voor €25,- per jaar waarbij je de interactieve, digitale VNC Nieuwsbrieven ontvangt en de VNC steunt.
– Het medium donateurschap voor €55,- per jaar, waarbij je naast de interactieve, digitale VNC Nieuwsbrieven eveneens kosteloos gebruik kunt maken van de belastingservice; jaarlijks een uitnodiging voor onze Nieuwjaarsborrel ontvangt en daarnaast de VNC steunt.