KLM

Stel je kandidaat voor de Ledenraad!

De Ledenraad heeft een belangrijke rol bij de KLM sectie van de VNC. Als raadslid kun je jouw stem laten horen en echt invloed uitoefenen namens al je collega’s. Je kunt ideeën indienen, meedenken, meepraten en meebeslissen over bijvoorbeeld een nieuwe cao. Uiteindelijke beslissingen worden pas genomen nadat de inhoud duidelijk is uitgelegd, vragen zijn beantwoord en er – soms stevige – discussies hebben plaatsgevonden.
De Ledenraad komt elke maand bij elkaar om onderling van gedachten te wisselen over wat er speelt. Het is een kans om actief betrokken te zijn en een verschil te maken voor jou en je collega’s.

WAT IS JOUW IMPACT?

  • Ben je nieuwsgierig, betrokken en gedreven?
  • Heb je een stevige mening, maar sta je ook open voor een goed gesprek?
  • Wil je invloed op je arbeidsvoorwaarden en kun je goed verschillende belangen afwegen?
  • Vind je het leuk om onderdeel te zijn van een gemotiveerde groep collega’s?

Dan is de Ledenraad echt iets voor jou. Doe mee en laat je stem horen!

Hoe stel je je verkiesbaar?
‘Ik stel me kandidaat voor de Ledenraad’ klinkt misschien gewichtig maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Als jij je verkiesbaar wil stellen, dan vul je dit formulier in en stuur je het door naar secretariaat@vnconline.nl. Je krijgt dan een ontvangstbevestiging en komt automatisch op onze kandidatenlijst. Je kunt je tot uiterlijk 1 juli 2024 opgeven.

Informatiesessies voor en door leden
Wellicht wil je eerst meer weten over onze KLM Ledenraad, dat kan want huidige Ledenraadsleden houden live online infosessies. Daar kun je vragen stellen en komt bijvoorbeeld aan bod waarom het interessant is om in de Ledenraad plaats te nemen, hoe het werkt, wat er van jou wordt verwacht en hoe de tijdsbesteding er uitziet.

Deze collega’s kunnen je alles vertellen over hun raadswerk en hoe zij dat persoonlijk ervaren. Er staan sessies gepland op:

  • vrijdag 14 juni van 10.00 – 11.00 uur
  • dinsdag 25 juni van 09.30 – 10.30 uur

Hiervoor aanmelden kan via dit inschrijfformulier waarop je ook eventuele vragen kunt doorgeven.
Tijdig voor de sessie ontvang je dan een uitnodiging met inlog- en werkwijze.

De verkiezingen
Als er meer dan 80 kandidaten voor de Ledenraad zijn, worden er verkiezingen gehouden. Alle VNC-leden uit de KLM sectie mogen dan (digitaal) stemmen op de kandidaten van hun keuze. De verkiezingen vinden plaats van 15 juli t/m 26 augustus. Als jij wordt gekozen in de Ledenraad, dan ontvang je daarvan direct bericht en word je begeleid tijdens de kennismakingsdag en de eerste vergaderingen.

Meer weten? Luister de Ledenraad podcast
In onze podcast krijg je een goed beeld van de Ledenraad inhoudt. Een aanrader dus als je overweegt je kandidaat te stellen, je kunt hem hier luisteren.

En uiteraard kan je altijd bij de VNC terecht voor vragen, via bestuur.ledenraad@vnconline.nl of 020 – 50 20 480.

Maak het verschil, kom bij de Ledenraad!