Naast collectieve belangenbehartiging is de VNC er ook voor de verdediging van individuele belangen. Leden kunnen een beroep doen op deskundige bijstand van bestuursleden en professionele hulp bij problemen en conflicten met hun werkgever, zoals schorsing, ontslag op staande voet of andere geschillen.  VNC-bestuurders en/of juridische experts helpen je in het proces, eventueel tot in de rechtbank. Met onze ervaring en kennis van zaken proberen we deze leden zo goed mogelijk te begeleiden. Wij toetsen steeds de cao en de wet aan de problematiek waarmee iemand te maken heeft. Daarbij maken we – indien nodig ook gebruik van ondersteuning door onze arbeidsrechtjuristen.  

In de individuele belangenbehartiging is bewaking van de privacy het belangrijkste uitgangspunt. Alles wat een lid met ons deelt, is 100% vertrouwelijk en blijft dus ook onder ons. Wij informeren en adviseren en als een lid daar behoefte aan heeft, bijvoorbeeld omdat iemand vastloopt, nemen wij de ‘zaak’ over en gaan wij op diens verzoek in gesprek met de werkgever. Wat we met het bedrijf bespreken, is altijd vooraf volledig doorgesproken met het betreffende lid. Zo blijft alle communicatie volledig transparant en wordt het lid nooit verrast. 

Onze ervaring is dat de tijd die we in de individuele belangenbehartiging steken en de kwaliteit van de service enorm worden gewaardeerd. Collega’s voelen zich soms – ten onrechte – bezwaard dat het ons veel tijd kost. Maar dan zeggen we steevast dat we dit juist graag doen voor hen: persoonlijke ondersteuning en begeleiding van collega’s is een waardevolle en dankbare taak en als lid heb je daar ook volledig recht op. Dus: loop je vast, heb je een zorg of probleem en kom je er niet uit: blijf er niet mee rondlopen en laat het ons weten. Wij staan graag voor je klaar met ondersteuning die bij jou past!