VNC ondersteunt Toekomstbestendige Luchtvaart Nederland

4 april 2024

In samenwerking met 30 andere belanghebbende partijen binnen de Nederlandse luchtvaartindustrie, heeft de VNC zich gister krachtig ingezet voor een luchtvaartsector die klaar is voor de toekomst. Dit initiatief vond plaats in Den Haag, waar de partijen met Tweede Kamerleden en beleidsmakers in gesprek gingen over een schonere, stillere en veerkrachtigere luchtvaartsector.

Eerder dit jaar steunde de VNC al de gezamenlijke visie op een toekomstbestendige luchtvaart en onderschreef de daarin opgenomen 10 commitments aan Nederland. Tijdens de gesprekken van gister lag de focus op het vinden van oplossingen en ontwikkelingen die zowel de belangen van de samenleving als die van de luchtvaartsector respecteren.

Namens de VNC was voorzitter Chris van Elswijk aanwezig om de belangen van het Nederlandse cabinepersoneel te vertegenwoordigen. Chris deelde zijn gedachten over een Toekomstbestendige Luchtvaart in Nederland als volgt:
“De VNC staat voor behoud van werkgelegenheid, en een gezonde, toekomstbestendige luchtvaartsector is daarvoor essentieel. Samenwerking en een duidelijk beleid zijn niet alleen nodig voor duurzaamheid, maar ook om de belangen van het cabinepersoneel te waarborgen. De VNC sluit dan ook graag aan bij het gezamenlijke streven naar een toekomst waarin onze banen veilig zijn en de Nederlandse luchtvaartsector kan blijven bloeien.”

Het persbericht van de gezamenlijke luchtvaartpartijen kun je hier lezen.

VNC Bestuur

De VNC strijdt voor jouw goede arbeidsvoorwaarden en toekomst. Investeer in jezelf en word ook lid via dit aanmeldformulier of vraag meer informatie via secretariaat@vnconline.nl – 020 5020480. Je kunt de contributie grotendeels terugkrijgen via de cafetariaregeling. Samen staan we sterker voor de belangen van al het cabinepersoneel.