VNC Column Blauwe Plekken

24 oktober 2023

Eenzame Kerst 

Ik opende van de week mijn rooster en schrok, dit jaar valt het worst case scenario mij ten deel: Blokreserve van 21 december t/m 01 januari. Dat was echt even schrikken en slikken want met deze reserve kun je werkelijk niets! Niets afspreken, ook niet in de dagen vóór Kerst, maar je kunt de Kerst ook niet ontvluchten, tenzij je opgeroepen wordt. En ik was toch echt liever 2 weken naar Spanje gegaan. 

Ik heb gelijk het reserve ruil bulletin geopend, maar daar bleek dat ik niet de eerste was met een soortgelijke reserve in de aanbieding. Het werd me direct duidelijk: dit is een ”Mission Impossible!”
Gelukkig kreeg ik van alle kanten medeleven en medelijden, echter helemaal begrijpen doet niemand in mijn omgeving het. Want: 

 • Wanneer kunnen we dan het Kerstdiner doen? 
 • Ja dat weet ik dus nog niet. 
 • Wanneer weet je dat dan wél? 
 • Op de dag zelf! 
 • Dus we kunnen nog geen datum prikken? 
 • Nou, dat kan wel maar of ik erbij ben weet ik dan pas! 
 • Hè bah wat vervelend, weet je dat dan niet eerder? 
 • Nee. 
 • Maar als je wél het eerder weet, laat je het dan even weten in verband met boodschappen enzo? Het liefst vóór 1 december, zodat iedereen weet wat hij klaar moet maken? 
 • Ja nee, ik weet het dus pas vanaf 21 december. 
 • Oh, maar dan weet je ook of je de 25e er bent? 
 • Nee want ik sta 5 dagen achter elkaar reserve! 

Niet alleen het ruilen van de reservedienst is een Mission Impossible, het uitleggen ervan ook… 

Ik wens iedereen alvast fijne Kerstdagen! 

 Hans den Dikken