VNC alert op recentelijke douane controles

10 november 2023

Leestijd: < 1 minuut

Via onze leden hebben ook wij signalen ontvangen over de douanecontroles die onlangs zijn gedaan. Daarbij is de (hand)bagage van collega’s doorzocht en dreigden er ernstige consequenties wanneer er KLM-eigendommen van boord in hun trolley werden aangetroffen. 

Wij proberen het proces van-  en de aanleiding voor – deze controle helder te krijgen. Tot nu toe is ons beeld dat dit proces op z’n zachtst gezegd niet netjes is verlopen en hebben wij geen inzicht in de aanleiding en noodzaak van dergelijke controles. Daarnaast doet het wat met het door KLM zo benadrukte werkgeluk.

Wij willen benadrukken dat wij achter de schermen in samenwerking met de Groepscommissie bezig zijn te achterhalen wat er precies voorgevallen is, wat er inmiddels gedaan is om de getroffen collega’s gerust te stellen en welke maatregelen er genomen worden om herhaling van dit soort onwelgevallige zaken te voorkomen. Tevens hebben we bij KLM benadrukt dat er niet alleen meer duidelijkheid in de regels moeten komen, maar dat deze regels ook wel eens tegen het licht der logica gehouden mogen worden.

De VNC zal, ook in dit geval, altijd opkomen voor het medewerkersbelang en we zitten dan ook bovenop deze zaak.

KLM Sectiebestuur

De VNC strijdt voor jouw goede arbeidsvoorwaarden en toekomst. Investeer in jezelf en word ook lid via dit aanmeldformulier of vraag meer informatie via secretariaat@vnconline.nl – 020 5020480. Je kunt de contributie grotendeels terugkrijgen via de cafetariaregeling. Samen staan we sterker voor de belangen van al het cabinepersoneel.