OR Talk november

21 november 2023

Graag neem ik jullie mee in de wereld van medezeggenschap en zaken die op de achtergrond spelen. Maar eerst een persoonlijke tip: onlangs las ik een artikel in Men’s Health over 30 dagen lang geen nieuws volgen op social media, tv of andere kanalen. Ondanks wat afkickverschijnselen, bracht het enorm veel rust. Probeer het eens! 

Terwijl de wereld doorgaat in die 30 dagen, gaat ook de VNC door met haar werk voor en achter de schermen. Na een lange adem voor wat betreft de nieuwe cao gaan wij als OR verder met het onderwerp ‘nieuwe toestellen’ (x400). 

Verbeteringen en samenwerking
Dankzij jullie stem ben ik lid van de Ondernemingsraad en zit ik in de ARBO-VGWM commissie. Deze commissieleden denken en kijken mee en sturen het bedrijf aan op het gebied van arbeidsomstandigheden, veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu aan boord. Mijn doel is altijd om arbeidsomstandigheden te verbeteren en naar een hoger niveau te tillen. Samen met collega’s kunnen we dergelijke verbeteringen doorvoeren in het hele bedrijf. Daarvoor hebben we met alle leden in de Ondernemingsraad, Groepscommissie en KLM nauwe contacten en dit maakt het de beste plek om onze goede werkomstandigheden te behouden en minder goede zaken te verbeteren en vernieuwen.  

Het mooie is dat ik hierbij mijn Ledenraads- en OR-positie kan combineren en naast arbeidsomstandigheden ook kan bijdragen aan betere arbeidsvoorwaarden in de cao. Periodiek komen we als actieve VNC leden samen om onze banden te versterken en de samenwerking verder te verbeteren. Bijvoorbeeld in bijeenkomsten als het ‘Groot Collegiaal’ waar leden uit de Groepscommissie, Ondernemingsraad, het KLM Sectiebestuur en Bestuur Ledenraad samen komen om ideeën uit te wisselen.  

Dus neem gerust die rust voor jezelf, bijvoorbeeld 30 dagen lang, en weet dat wij hier nooit concessies doen aan veiligheid en een gezonde werkomgeving! 

Patrick C. Popa
OR VNC-fractie