Opkomen voor cabinepersoneel in landelijke en Europese politiek 

22 januari 2024

De VNC zet zich ook in voor de belangen van cabinepersoneel op landelijk en Europees politiek niveau. Hieronder lees je kort onze recente acties. 

 Brief bonden naar Europese Commissie
Samen met een aantal andere bonden heeft de VNC bij de Europese Commissie hun zorgen geuit en bijkomende vragen gesteld over de ‘balanced approach’ en de door de Nederlandse overheid ingediende krimpplannen voor Schiphol. Eerdere gesprekken hierover met de Nederlandse regering hebben namelijk geleid tot nieuwe vragen en zorgen. De bonden roepen de EC tevens op om in hun oordeel over de ‘balanced approach procedure’ onze input op te voeren. Wij houden jullie op de hoogte van ontwikkelingen!  

Samen sterk met Europese collega’s
EurECCA* (European Cabin Crew Association) heeft met ECA (European Cockpit Association) de EU geïnformeerd over fatigue. In een open brief is een opsomming gezet en weerlegd van onjuiste uitspraken over dit belangrijke onderwerp, gedaan in de Transportraad van december. Wij willen bereiken dat Europarlementariërs en media correct zijn geïnformeerd. Lees de open brief hier: Open letter EC EURECCA TRAN COUNCIL 

* EurECCA de overkoepelende organisatie van Europese cabinevakbonden vertegenwoordigt 70% van het Europese cabinepersoneel en vormt namens hen een belangrijke stem onder meer bij de Europese Commissie in Brussel.