Hans den Dikken benoemd tot Lid van Verdienste VNC

1 mei 2023

Gisteravond is Hans de Dikken – schrijver en initiator van de VNC cabaretvoorstellingen Blauwe Plekken en Vluchtgedrag – benoemd tot Lid van Verdienste. Na afloop van de allerlaatste voorstelling van Vluchtgedrag werd hij op het podium van het VU theater De Griffioen door VNC voorzitter Chris van Elswijk verrast met de onderscheiding.

Hans is woordkunstenaar en theaterdier in hart en nieren. Naast zijn vliegende carrière schrijft hij teksten en liedjes, zingt de sterren van de hemel met zijn prachtige baritonstem en danst hij ook niet onverdienstelijk flamenco.
Over het 100-jarig bestaan van de KLM schreef Hans de voorstelling Blauwe Plekken, die door de VNC werd gefaciliteerd en in 2019 voor alle leden op de planken werd gebracht. Het enorme succes van dit cabaret smaakte naar meer en Hans begon direct te schrijven aan een nieuwe voorstelling, ditmaal over het 75-jarig bestaan van de VNC: Vluchtgedrag. Helaas gooide de coronapandemie roet in het eten en konden deze voorstellingen pas recentelijk in het theater ten tonele worden gebracht. De reacties van VNC-leden – voor wie dit cabaret was geschreven – waren wederom overweldigend enthousiast.

Met de benoeming tot Lid van Verdienste wil het Algemeen Bestuur Hans bedanken voor zijn enorme inzet en gedrevenheid als lid van de VNC, voor onze Vakvereniging en voor alle VNC-leden. Hans is 33 jaar lid van de VNC en een prachtig voorbeeld van het VNC-motto ‘voor en door cabinepersoneel’. Deze onderscheiding is wat ons betreft dan ook dik verdiend!

VNC bestuurders en medewerkers