De VNC stelt ultimatum aan KLM

13 september 2023

Leestijd < 2 minuten

Vandaag heeft de VNC met deze brief een ultimatum gesteld: we geven KLM nog 7 dagen om in te gaan op onze cao- eisen. Cabinebonden VNC en FNV Cabine trekken gezamenlijk op om KLM in beweging te krijgen voor een goede cao, om te zorgen voor financiële en sociale zekerheid voor onze leden.

Na eindeloos onderhandelen en praten, hebben we KLM een ultimatum gesteld.

Druk opvoeren
Als KLM niet binnen die week met een (gewenste) reactie komt, is het tijd voor gefaseerde acties.
Te beginnen met:
• meer compensatiedagen vragen voor cabine crew bij cao-overschrijdingen op de WRR door b.v. verstoringen; ofwel het duurder maken van het zogeheten motiveren;
Vervolgens:
• stoppen met accepteren van cao-overschrijdingen op de WRR, ook het zogeheten ‘motiveren achteraf’ zal onder deze acties vallen;
Tot slot:
• als het gewenste resultaat na bovenstaande uitblijft, zullen we overgaan tot zwaardere acties, waarbij werkonderbrekingen of stakingen niet worden uitgesloten.

We nemen jullie roep om een betere loonsverhoging serieus! Ook de door jullie gekozen vertegenwoordigers in de Ledenraad hebben benadrukt dat als KLM niet bereid is tot bewegen er actie nodig is. Op 7 september hebben de Ledenraadsleden unaniem besloten om een actiecomité op te richten en toestemming te geven om acties te voeren.

Blijf goed geïnformeerd
Meer achtergrond lees je via de speciale cao button en aansluiten bij onze digitale ledensessies doe je door hier aan te melden. We spreken en zien je graag!

Ivo Kruse Koster, Marije Kroese, Ingrid Brama, Carolina Bouwer, Roberto Tunzi, Chris van Elswijk, KLM Sectiebestuurders.

De VNC strijdt voor jouw goede arbeidsvoorwaarden en toekomst. Investeer in jezelf en word ook lid via dit aanmeldformulier of vraag meer informatie via secretariaat@vnconline.nl – 020 5020480. Je kunt de contributie grotendeels terugkrijgen via de cafetariaregeling. Samen staan we sterker voor de belangen van al het cabinepersoneel.