Zichtbare pre-assignments in Transavia schema in zicht

12 maart 2024

Na lang aandringen van de VNC komt Transavia vanaf tweede helft 2024 met transparantie in welke data een indelingswens van cabinepersoneel niet gehonoreerd kan worden. Deze verbetering vergroot de invloed op het persoonlijke rooster: collega’s kunnen beter hun verzoeken inplannen, passend binnen de 28 dagen.

Hoewel dit niet alle problemen zal oplossen, verwachten we een positief effect op de verzoeken van het cabinepersoneel en minder onnodige afwijzingen.

Minder afwijzingen
Vorig jaar brachten wij al het knelpunt rondom indelingsverzoeken en pre-assignment onder de aandacht bij Transavia. De pre-assignments zorgen herhaaldelijk voor problemen met aanvragen voor vrije tijd. Het is nu namelijk onduidelijk wanneer er handmatig opdrachten zoals Recurrent, Joint CRM of andere trainingen in het rooster worden geplaatst. Dergelijke  opdrachten knellen vervolgens met belangrijke (zelfs platinum) verzoeken die hierdoor regelmatig worden afgewezen.
We hopen dat de voorgenomen aanpassing op zichtbaarheid van pre-assignments in de schema’s straks zullen leiden tot minder onnodige afwijzingen.

Jullie input is belangrijk
Zo zie je maar weer: dankzij ledeninput kunnen wij oplossingen regelen met Transavia. Heb jij ook zaken die je onder de aandacht wilt brengen? Bel of mail want we staan voor je klaar!

Geef je met een klik hier vooral ook op voor onze cao-brainstormsessies en kies voor deelname op dinsdag 9 of 23 april van 10.00 – 12.00 uur. We zien en spreken je graag,

Lauren Klaassen & Antonie Kloots
Transavia sectiebestuur

 

De VNC strijdt voor jouw goede arbeidsvoorwaarden en toekomst. Investeer in jezelf en word ook lid via dit aanmeldformulier of vraag meer informatie via secretariaat@vnconline.nl – 020 5020480. Je kunt de contributie grotendeels terugkrijgen via de cafetariaregeling. Samen staan we sterker voor de belangen van al het cabinepersoneel.