Voordelen op een rijtje

Belangenbehartiging (collectief/individueel)
De VNC sluit namens de leden een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) af met KLM, KLM Cityhopper, easyJet en transavia. De cao bevat jouw rechten en plichten als cabinelid. Een exemplaar van de cao die in jouw bedrijf geldt, is opvraagbaar bij de afdeling personeelszaken. Heb je vragen over de cao dan kun je bij ons terecht voor een uitleg. Daarnaast zijn de sectiebesturen druk bezig om jouw belangen te behartigen op andere vlakken, onder meer in reguliere overleggen met de werkgevers.

De VNC is er voor, door en met de leden. Daarom heb je als VNC-lid het laatste woord. Over elke verandering binnen de VNC moet worden gestemd tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV). Over arbeidsvoorwaardelijke veranderingen wordt in de secties zelf gestemd tijdens de leden(raads)vergaderingen.

Individueel
Naast collectieve belangenbehartiging is de VNC er ook voor de verdediging van individuele belangen. Leden kunnen een beroep doen op deskundige bijstand van bestuursleden en professionele  hulp bij problemen en conflicten met hun werkgever, zoals schorsing, ontslag op staande voet of andere geschillen.  VNC-bestuurders en/of juridische experts helpen je in het proces, eventueel tot in de rechtbank.

Juridische service
Als lid krijg je deskundige hulp bij problemen met je werkgever. Je kunt hiervoor - in dringende gevallen zelfs 24 uur per dag, zeven dagen per week - de VNC bellen (020-5020480). Bij een eventuele gerechtelijke procedure roept de VNC juridische medewerking in van advocaten. Ben je persoonlijk verwikkeld in een huurconflict, consumenten-, privacy- of echtscheidingszaak, neem ook dan contact op met de VNC. Onze juristen geven je gratis (eenmalig) een advies.

Voel je sterk en veilig met de professionele dienstverlening van de VNC!

Word ook lid!

Vragen?  Neem contact met ons op!
Servicedesk
We geven je graag direct antwoord op werkgerelateerde vragen. Denk aan kwesties rondom de CAO en WRR. Telefonisch advies is gratis en op maat, vanuit de jarenlange expertise van onze medewerkers. Uiteraard gaan we discreet met je gegevens en vragen om.

Tijdens kantooruren is de servicedesk bereikbaar op 020-5020480. Bel nu meteen! De tijden zijn: maandag t/m donderdag van 9 tot 17 uur; vrijdag van 9 tot 16 uur.

Bij dringende vragen buiten kantooruren bel je het algemene nummer, 020-5020480, en kun je via een keuzemenu doorgeschakeld worden naar de juiste persoon.

Wil je direct het sectiebestuur van jouw maatschappij bereiken? Dat kan ook per mail:

KLM-leden
servicedesk@vnconline.nl

KLC-leden
sectiebestuur.klc@vnconline.nl

transavia-leden
sectiebestuur.transavia@vnconline.nl

easyJet-leden
sectiebestuur.easyjet@vnconline.nl

Word ook lid!

Vragen?  Neem contact met ons op!
Nieuwsbrief
Iedere maand ontvang je als lid de VNC Nieuwsbrief op je mailadres, boordevol interessante achtergronden, leuke weetjes, acties en herkenbare verhalen van collega's. De VNC Nieuwsbrief weerspiegelt alle aspecten van het vliegende leven. Met natuurlijk de bijzondere en mooie kanten van het vak; maar ook de stevigere kost, zoals arbeidsvoorwaarden, pensioenen en wetgeving.

Redactie
Wij staan open voor tekst- en fotobijdragen, tips en ideeën:
• per mail op communicatie@vnconline.nl


Word ook lid!

Vragen?  Neem contact met ons op!
Belastingservice
Elk jaar verandert er wel weer iets in ons belastingstelsel. Met je drukke vliegende bestaan heb je nauwelijks tijd en wellicht geen zin om dat helemaal op de voet te volgen. Laat je daarom gratis adviseren door onze deskundige belastingconsulent: Jeroen van der Steen. Hij ondersteunt bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting en het organiseren van de voorlopige teruggave. Daarnaast kun je een afspraak maken voor het bespreken of aanvragen van:

  •    zorg- en huurtoeslag;
  •    aan- en verkoop van een huis;
  •    kinderopvangtoeslag;
  •    andere financiële zaken.

Een belastingafspraak maken kan nu ook heel makkelijk online! Klik hier op VNC belastingagenda om in de digitale agenda te komen, je kunt daar zelf datum en tijdstip uitkiezen daarna je gegevens invullen en je ontvangt automatisch een bevestigingsmail. Let op in de periode van 1 maart t/m half mei doet Jeroen alleen de aangifte inkomstenbelasting. Een gesprek duurt ongeveer drie kwartier.

Je kunt uiteraard ook nog telefonisch een afspraak maken, neem dan contact op met het secretariaat op 020-5020480. Klik hier om de VNC checklijst te downloaden.

Aangifte inkomstenbelasting
Heb je een afspraak gemaakt om de inkomstenbelasting door te nemen? Dan ontvang je per mail een checklist, met daarin precies de informatie die je mee moet brengen.

DigiD
Om elektronisch aangifte te doen heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD-inlogcode? Vraag dit dan tijdig aan via www.digid.nl/aanvragen.

Let op!
Bel op tijd voor een consult. Veel leden maken gebruik van onze belastingservice. Kun je onverhoopt niet komen? Geef dit zo spoedig mogelijk telefonisch door aan het VNC-secretariaat of spreek (buiten kantooruren) een boodschap in op het antwoordapparaat.

Eigen verantwoordelijkheid
Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je belastingopgave. Mocht de Belastingdienst vragen stellen of wil je beroep instellen tegen een naheffing? Dan ben je ook daarvoor zelf verantwoordelijk.

Uitstel?
Ben je niet in staat je aangifte vóór de verplichte inleverdatum in te vullen? Vraag dan telefonisch uitstel aan bij de Belastingdienst (0800-0543). Houd je burgerservicenummer bij de hand. Je hoeft overigens geen reden op te geven voor het uitstel.

Word ook lid!

Vragen?  Neem contact met ons op!
Sollicitatietraining
Heb je zicht op promotie bij KLM of sta je op het punt om door te stromen van KLC naar KLM? Schroef je sollicitatievaardigheden op met onze training. Het KLM sollicitatieteam staat onder leiding van een senior purser. Bij doorstroomgesprekken is een KLC-bestuurslid aanwezig. Ook transavialeden kunnen de hulp krijgen van hun sectiebestuurders.

Praktisch
De training duurt ongeveer anderhalf uur voor analyse en oefenen van een KLM-promotiegesprek en 45 minuten voor het KLC-doorstromingstraject. Het gesprek vindt plaats op het VNC-kantoor op Oost. Neem - zodra de datum van je sollicitatiegesprek bekend is - contact op voor een afspraak: 020-5020480.

Aanpak
Zorg voor een goede voorbereiding: verdiep je in het functiebeeld, lees je in op de gevraagde competenties en zorg dat je voorbeelden kunt geven om je verhaal te onderbouwen. Maak daarnaast een sterkte-zwakte analyse van jezelf met behulp van de competenties en probeer je motivatie goed te verwoorden. In de training gaan we in op het interview en het geven van voorbeelden. In de uitgebreidere KLM-training komt ook een rollenspel aan bod.

Extra's
Er is veel lectuur over leidinggeven en assessment doen, de VNC heeft een handige literatuurlijst die we je kunnen toesturen. Probeer alvast als cabin attendant ervaring op te doen met (senior) pursertaken aan boord, dit helpt!


Word ook lid!

Vragen?  Neem contact met ons op!
Korting zorgverzekering ONVZ
Sinds 2022 staat zorgverzekeraar ONVZ op onze lijst met aantrekkelijke VNC kortingen. Als VNC lid krijgen jij en je (eventuele) gezinsleden 5% korting op je basisverzekering en zelfs 20% op aanvullende verzekeringen. Overstappen kan tot eind van elk (kalender)jaar*.

ONVZ biedt een eersteklas zorgverzekering voor jou en je gezin met uitstekende persoonlijke service, ruime dekkingen en optimale vrije zorgkeuze. Je ontvangt van ONVZ een aantrekkelijke korting op de premie, van 5% op de basisverzekering en 20% op de aanvullende verzekeringen.
Bereken je premie

De VNC kiest voor ONVZ als partner voor de zorgverzekering omdat:
•je een basisverzekering hebt voor €127,77 per maand (inclusief 5% korting) met een aanvullende
verzekering Wereldfit voor €3,- per maand (inclusief 20% korting);
•je met Wereldfit al je spoedeisende zorg wereldwijd vergoed krijgt;
•je makkelijk online en per app kunt declareren en je declaratie snel wordt uitbetaald;
•de ONVZ ZorgConsulenten helpen bij: wachtlijstbemiddeling, Snelzorg, het aanvragen van een second
opinion en meer;
•je optimale keuzevrijheid hebt: je bepaalt zelf welke arts of welk ziekenhuis je kiest; alleen voor
wijkverpleging en GGZ hanteert ONVZ maximale vergoedingen;
•ONVZ een vereniging is zonder winstoogmerk. ONVZ-verzekerden behoren tot de meest tevreden
verzekerden van Nederland. Zij waarderen ONVZ met een 8,2.

Zorgbemiddeling en vrije keuze
De ZorgConsulenten van ONVZ helpen je graag met zorgbemiddeling. Bijvoorbeeld als je op een wachtlijst staat voor een operatie of als je twijfelt over een diagnose van de arts. Maar ook als je snel zorg nodig hebt, staan ze voor je klaar met Snelzorg: ONVZ heeft met verschillende zelfstandige behandelcentra afspraken gemaakt, zodat je daar vlot terecht kunt als dat nodig is. Twee daarvan zijn Eye Scan (oogheelkunde) en Bergman Clinics (dermatologie).Bij ONVZ mag je zelf kiezen naar welke dokter of welk ziekenhuis je gaat. Alleen bij ongecontracteerde zorgverleners in wijkverpleging en geestelijke gezondheidszorg (GGZ) hanteert ONVZ maximale vergoedingen. Zo heb jij buitengewoon veel vrijheid om de zorg te kiezen die bij jou (en je gezin) past. En heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste zorg(verlener)? Dan staan hun ZorgConsulenten eveneens klaar voor advies.

Op de website van ONVZ stel je zelf je verzekeringspakket samen.

Wereldfit tijdens dienstreizen en vakanties
De aanvullende verzekering Wereldfit vergoedt, voor slechts €3,- per maand, al jouw spoedeisende zorg wereldwijd tot het lokaal gebruikelijke tarief. Dit geldt zowel tijdens dienstreizen als vakanties. Deze aanvullende verzekering is opgenomen in het contract met de VNC om te voldoen aan de bepalingen in de cao’s van onze leden. Vink ‘Wereldfit’ daarom aan bij het aanvragen van je zorgverzekering, zodat deze automatisch wordt toegevoegd aan je polis. Voor gepensioneerden en overige gezinsleden die niet werkzaam zijn in de luchtvaart geldt die verplichting niet.

Reisadvies code rood of oranje?
Een oranje (of rood) reisadvies vanwege corona heeft geen invloed op de vergoeding van je verzekering. Dit geldt ook voor de aanvullende verzekering Wereldfit. Wel adviseren wij je de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de richtlijnen van je werkgever op te volgen.

Vereniging zonder winstoogmerk
ONVZ is een vereniging van bescheiden omvang zonder winstoogmerk, die zich uitsluitend richt op zorgverzekeringen. Daarbij heeft ONVZ als doel: leden een eersteklas zorgverzekering bieden, met buitengewoon veel vrijheid en persoonlijke ondersteuning. Zo ben je bij ONVZ verzekerd van de best mogelijke zorg als het nodig is, voor jou én je gezin.

Gratis jaarabonnement Pearlcard
VNC leden ontvangen ook een gratis jaarabonnement op Pearlcard Private Services waarmee je onder andere toegang krijgt tot persoonlijk leefstijladvies, aanbiedingen voor sauna’s, spa’s en kuuroorden, uitverkochte concerten en sportevenementen. Meer over deze speciale service kun je hier lezen.

Meer weten?
Direct je premie berekenen, inclusief collectiviteitskorting? Klik dan hier. Of kijk voor meer informatie op de website van ONVZ.

We hopen dat we met deze voordelige aanbieding onze leden een groot plezier kunnen doen.

Hartelijke groet van de VNC bestuurders

*Overstappen kan tot eind van elk (kalender)jaar: je nieuwe zorgverzekering gaat dan in per 1 januari van het nieuwe jaar. Je huidige verzekering dien je schriftelijk op te zeggen vóór 1 januari, hiervoor kun je gebruikmaken van de gratis overstapservice dan regelt ONVZ dit voor je.
Korting op workouts en bootcamps bij ABSolutely Adilia
Een sportieve ledenservice: korting op workouts en bootcamps bij ABSolutely Adilia in het Vondelpark of Westerpark in Amsterdam. Misschien heb je al plannen en is dit een leuke steun in de rug: een mooie korting van 12,5% op deze buitentrainingen: voor €35,- per maand onbeperkt meedoen.

Bij Adilia van ABSolutely Adilia kun je onbeperkt aan de slag met early morning workouts, bootcamps en trainingen in kleinere groepen.
Meer informatie over Adilia en haar lessen vind je op https://www.absolutelyadilia.com. Daar kun je je ook opgeven voor een gratis proefles.
Korting op een autoabonnement
Het is voor cabinepersoneel belangrijk om op tijd te melden voor een vlucht. Ook als je reserve zit en binnen een uur op Schiphol moet zijn. Een auto biedt deze flexibiliteit, maar moet ook betrouwbaar zijn. Daarom heeft de VNC in samenwerking met Pon's Automobielhandel een autoabonnement geregeld. Het is een exclusieve regeling waarbij aan VNC-leden betrouwbaar vervoer wordt aangeboden voor een prima prijs.

De voordelen van collectief autoabonnement
• € 10,- korting per maand op verschillende modellen (Volkswagen, Audi, Skoda en Seat)
• All-risk verzekering met verlaagd eigen risico van €125,-
• Geen borg, geen aanbetaling en geen bijtelling
• Bij arbeidsongeschiktheid, gedwongen werkeloosheid of overlijden opzeggen zonder extra kosten

Kosten vergelijken
De auto's die Pon aanbiedt kun je op kosten vergelijken via de mobiliteitssite. Kijk ook eens op andere sites, zoals die van de ANWB. Daar kun je je huidige mobiliteitskosten berekenen en vergelijken met de Pon-deal. De werkelijke kosten van autorijden kunnen flink hoger liggen dan je denkt, omdat afschrijving en onderhoud ook meedelen in het kostenplaatje.

Parkeergemak
Kies je voor een 'groene' (zuinigere en schonere) auto? Dan kun je gebruikmaken van de speciale parkeervakken op P30/P40. Lekker dicht bij de bushalte!

Meer informatie
Op de mobiliteitssite van Pon vind je onder meer:
• informatie over de beschikbare auto's;
• een calculator om je berekeningen te maken;
• veelgestelde vragen en antwoorden;
• de collectiveitscode kan je aanvragen bij de VNC;
• het offerteaanvraagformulier voor een vrijblijvende offerte.

Voor alle duidelijkheid: de VNC is geen partner in het proces, maar faciliteert deze mogelijkheid voor haar leden. De afspraken lopen geheel via Pon en de VNC heeft geen financieel of ander belang in de samenwerking. Ons doel: de mobiliteitszorg wegnemen voor cabinepersoneel.

Word ook lid!

Vragen?  Neem contact met ons op!
Korting oppasbemiddeling Nanny Nina
Goed nieuws voor collega’s met kleine kinderen:  VNC leden ontvangen mooie kortingen bij oppas-centrale Nanny Nina.
Nanny Nina is opgericht door tweelingzussen Jasmijn en Lydia Kok en via de website kan je bij hen heel gemakkelijk een gescreende, betrouwbare oppas boeken. Heb je last minute een oppas nodig? Dan kun je ook bellen, vaak kunnen ze het voor je regelen.

Korting
VNC-leden krijgen altijd 25% korting op de eenmalige oppas bemiddeling en betalen in plaats van €17,99 slechts €13,50* per oppas aanvraag. Hierbij schrijf je je in op www.nannynina.nl en koop je online een ‘Eénmalige oppas’. Bij betaling vul je dan de code VNC1 in en kun je eventueel contact opnemen met de desbetreffende citycoach als het een last minute boeking betreft. Mocht het onverhoopt niet lukken om een oppas te vinden dan ontvang je de gemaakte kosten retour.

*Let op: De kortingen hebben uitsluitend betrekking op de service van het zoeken en boeken van een oppas, het uurloon van de oppas valt hier niet onder. De afspraken met VNC zijn geldig voor alle franchises door heel Nederland, meer informatie en de lijst met vestigingen is te vinden op de website van Nanny Nina. Voor meer informatie ga naar www.nannynina.nl
Korting Skin Doctor
De VNC geeft leden aantrekkelijke kortingen en -voordelen bij zorgvuldig gekozen bedrijven. Daar komt opnieuw een interessante aanbieding bij van SkinDoctor – Medical & Cosmetic Clinic. Deze medisch cosmetische kliniek biedt verschillende huidverbeterende behandelingen aan met 15% korting voor VNC leden! Als je als VNC lid belt of online een afspraak inplant bij Skin Doctor, vermeld dan dat je lid bij ons bent om de kortingscode te ontvangen.  

Ondersteuning van gezonde huidconditie  
De cosmetisch artsen van SkinDoctors zijn allen BIG geregistreerd en verbonden aan de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Zij kunnen je adviseren en behandelen ter ondersteuning van een gezonde huidconditie. Zo is er onder meer keuze uit skinboosters en bindweefselmassages maar ook behandelingen met botox en/of fillers en kleine medische ingrepen behoren tot de mogelijkheden.    
Meer informatie vind je hier, de kliniek heeft vestigingen in Rotterdam en Wassenaar.  
Korting Travelbags.nl
Wat ooit begon als een bescheiden speciaalzaak met reisbagage en tassen in het centrum van Hardenberg is inmiddels uitgegroeid tot de grootste online koffer- en tassenspecialist in Nederland én België: travelbags.nl. Het aanbod is werkelijk spectaculair te noemen: reis-, school- en handtassen, (attaché)koffers, rugzakken, beautycases en uiteraard ook trolleys in alle soorten, kleuren en maten. Voor vliegend personeel zonder twijfel een walhalla voor reisbagage.

Korting
Travelbags.nl biedt alle VNC-leden nu een mooie korting van 10% op het gehele assortiment. Hiervoor is een kortingscode nodig die op te vragen is bij het secretariaat van VNC via secretariaat@vnconline.nl. Het volledige assortiment is te vinden op de website www.travelbags.nl, de kortingscode kun je invoeren bij de betaling van de door jou gekozen artikelen.

De VNC hoopt dat haar leden veelvuldig gebruik zullen maken van deze mooie aanbieding en is erg benieuwd naar jullie ervaringen met dit bedrijf!
Korting Wolky@work
In het vak van Cabin Attendant is het dragen van goed schoeisel zeer belangrijk. Uiteraard moet het er ook een beetje elegant uitzien. Schoenen(web)winkel Wolky@work staat bekend om haar modellen die aan beide aspecten voldoen en bij haar ‘Wolky@Work’-lijn moet er voor al onze leden zeker wat te vinden zijn. Wolky@Work biedt mooie kortingen aan alle VNC-leden!

Het Wolky voordeel
Wolky@Work stelt een kortingscode beschikbaar waarmee alle VNC-leden 10% korting krijgen. Deze code is VNC10FORYOU en kan gebruikt worden bij betaling van de gekochte artikelen op de Wolky@work website www.wolkyatwork.com.

VNC jubilarissen krijgen, afhankelijk van hun jubileumjaar, 25 of 40 euro korting bij Wolky@work door middel van een kortingsvoucher die zij dan ontvangen.

Wij hopen dat onze leden de weg naar de www.wolkyatwork.com website weten te vinden en hopen op veel ‘happy feet’ aan boord!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

T +31 (0)20 - 50 20 480

Algemeen e-mailadres:
secretariaat@vnconline.nl

Word nu ook lid/Become a member

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA