Bestuur

Algemeen Bestuur
Het Algemeen Bestuur (AB) van de VNC bestaat uit een voorzitter, een algemeen secretaris, een penningmeester, één of meerdere sectiecoördinatoren en één of meerdere bestuurders uit alle secties. De voorzitter en vicevoorzitter worden gekozen voor een periode van vier jaar.

Onderhandelaar
Namens alle secties van de VNC is Victor Kloos de professionele onderhandelaar. In het overleg met de verschillende vliegmaatschappijen is hij woordvoerder. Hij bepaalt, uiteraard in samenspraak met de bestuursleden, welke strategie het beste kan worden gevolgd.

Sectie Bestuur
Het Sectiebestuur (SB) bestuurt de secties per maatschappij. Bij de VNC zijn dat KLM, KLC, Transavia en easyJet. Sectiebestuurders worden gekozen voor een periode van vier jaar en hebben allen hun eigen specialiteit, bijvoorbeeld op gebied van pensioenen, WRR, EU/FTL, financiën of communicatie. De bestuursleden zijn verantwoordelijk voor goede voorwaarden en afspraken voor cabinepersoneel in de breedste zin van het woord. Dit betekent dat zij met verstand van zaken overleg voeren met de betreffende vliegmaatschappijen. Zij realiseren goede arbeidsvoorwaarden - denk aan de CAO - en dragen bij aan heldere communicatie richting het korps. Verder bieden bestuursleden ondersteuning aan individuele leden die tegen problemen aanlopen op het gebied van arbeidsvoorwaarden en/of gezondheid, denk aan re-integratie. Ieder sectiebestuur vaardigt bestuursleden af voor het Algemeen Bestuur.

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

T +31 (0)20 - 50 20 480

Algemeen e-mailadres:
secretariaat@vnconline.nl

Word nu ook lid/Become a member

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA