VNC voorziet moeilijk cao-traject door starre houding KLC

27 juli 2023

Naar aanleiding van ons laatste cao-overleg en de update die je hierover hebt gekregen, zijn we in beraad gegaan over hoe we de onderhandelingen willen vervolgen. 

Leden worden niet serieus genomen
In het kick-off overleg hebben we onze voorstellenbrief toegelicht, waarna KLC in het daaropvolgende overleg nagenoeg al onze voorstellen van tafel veegde. Dit geldt zowel voor zaken met betrekking tot de WRR, loon, looptijd als andere aangebrachte onderwerpen. Daarnaast doet KLC een voorstel op loon en looptijd dat absoluut niet realistisch is gezien de huidige inflatie. 

Al met al laat dit ons zien dat KLC onze leden niet serieus neemt en dat vinden wij op zijn zachtst gezegd een kwalijke constatering. 

Unite to succeed
Doordat KLC zich in zekere zin berust op het standpunt dat er vrijwel niks mogelijk is, voorzien wij een moeilijk cao-traject. Logischerwijs willen we voorkomen dat we als korps zelf moeten betalen voor verbeteringen op bijvoorbeeld de WRR of loon. 

Wij vinden dat de houding van KLC niet helpt bij een constructief onderhandelingsproces, terwijl wij hier wel voorstander van zijn. We hebben dit ook aan KLC laten weten. Als het bedrijf niet van standpunt verandert, zullen we in een lastige situatie terechtkomen. Het is belangrijk voor de VNC om te kijken hoe we samen met onze leden voor onze belangen kunnen opkomen. 

Daarom is het de komende tijd belangrijk ons nog meer te verenigen dan ooit en te laten blijken dat we achter onze voorstellen staan en vooruitgang willen boeken. Samen sterk! 

Geef je ook op voor een van de onderstaande infosessies via deze link en praat met ons mee over de actuele onderwerpen of stel vragen die bij jou spelen. 

  • Donderdag 3 augustus 14:00 – 15:00 uur 
  • Donderdag 17 augustus 11:30 – 12:30 uur 
  • Donderdag 31 augustus 14:00 – 15:00 uur 

Voor eventuele aanvullende vragen of opmerkingen kunnen jullie ons bereiken op sectiebestuur.klc@vnconline.nl of via 020-5020480. 

Cas Voskuyl, Luc van der Eijk & Jeffrey Ouwehand
KLC sectiebestuur