VNC voert druk op in cao-onderhandelingen bij KLC met stellen deadline

21 september 2023

Leestijd 2 minuten

Sinds het laatste cao-overleg in juni hebben we niet stilgezeten bij het KLC Sectiebestuur en hebben we veelvuldig met leden gesproken over de voortgang van de cao-onderhandelingen. De VNC heeft KLC een deadline gesteld voor morgen (vrijdag 22 september) om tot de vereiste inhoudelijke aanpassingen te komen en de cao-onderhandelingen te kunnen hervatten. Mocht KLC niet tijdig of met de gewenste reactie komen dan gaan we ons beraden op vervolgstappen.

De VNC heeft KLC eerder ook al laten weten dat wij op basis van het laatste overleg in juni vooralsnog geen reden zien om het overleg te hervatten. Sindsdien hebben we besloten de druk op te voeren bij KLC om tot constructieve onderhandelingen en uiteindelijk een goed resultaat te komen. KLC beweegt niet richting de VNC-voorstellen die we namens onze leden hebben gedaan, weigert daarmee te luisteren naar haar eigen werknemers en een akkoord lijkt daarom op dit moment nog ver te zoeken.

Aanzienlijk verbeterd loonbod en beweging op inhoud vereist
Onze nadrukkelijke vereiste is dat KLC een aanzienlijk verbeterd loonbod doet en beweegt op onze overige voorstellen. Wij hebben jullie duidelijke wensen voor meer loon en duurzamere inzetbaarheid (WRR) goed gehoord en begrijpen dat ook, vooruitgang is immers cruciaal. KLC heeft met de door ons gestelde deadline dus zelf in de hand hoe deze onderhandelingen vervolgd worden. De VNC is logischerwijs groot voorstander van constructieve onderhandelingen, echter zal KLC hiervoor wel aan onze eisen moeten voldoen.

Samen sterk – laat van je horen
Het is met deze impasse in de onderhandelingen nog belangrijker om met samen sterk te staan en gezamenlijk voor onze belangen op te komen.

Geef je via deze link ook op voor infosessies en praat mee, uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van jouw vragen. De sessies zijn gepland op:

  • Donderdag 28 september 10.00 – 11.00 uur;
  • Donderdag 5 oktober 10.00 – 11.00 uur;
  • Woensdag 11 oktober 10.00 – 11.00 uur;
  • Dinsdag 17 oktober 10.00 – 11.00 uur;
  • Woensdag 25 oktober 10.00 – 11.00 uur.

Laat je stem daarom horen! Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je ons ook bereiken via sectiebestuur.klc@vnconline.nl of op 020-5020480.

Cas Voskuyl, Luc van der Eijk & Jeffrey Ouwehand
KLC sectiebestuur

De VNC strijdt voor jouw goede arbeidsvoorwaarden en toekomst. Investeer in jezelf en word ook lid via dit aanmeldformulier of vraag meer informatie via secretariaat@vnconline.nl  020 5020480. Je kunt de contributie grotendeels terugkrijgen via de cafetariaregeling. Samen staan we sterker voor de belangen van al het cabinepersoneel.