VNC standpunt KLM cao-onderhandelingen

20 oktober 2023

Leestijd < 2 minuten

In de VNC podcast over de KLM cao-onderhandelingen wordt uitgelegd hoe we streven naar een gelijkwaardige cao voor alle cabineleden. De VNC gaat voor een collectieve afspraak zonder verborgen verschillen in loonsverhoging vanwege een vast bedrag. KLM’s voorstel leidt bij het korps onderling tot een beloningsverschil oplopend tot bijna 3,5%. Ook binnen salarisschalen van CA’s wijken de loonsverhogingen tussen de eerste en laatste trede tot wel 2% van elkaar af.

Om verantwoord loonperspectief voor iedereen te behouden, moet je durven staan voor een salarislijn die voor alle cabineleden – zeker ook op lange termijn – goed is. Hierbij hebben en houden wij oog voor de belangen van al onze leden: in alle functies en in de diverse werkpercentages voor, nu en in de toekomst.
In andere domeinen zijn er bovendien ook recent nog ontwikkelingen geweest die mogelijk effect hebben op de cao-onderhandelingen voor cabinepersoneel.

We zitten niet stil
We houden jullie uiteraard op de hoogte van de gang van zaken, zowel op proces als op inhoud. De insteek is om zo transparant mogelijk te zijn, zonder daarbij onze onderhandelingspositie uit het oog te verliezen. We zitten niet stil en beslissen met zorg wat we in de onderhandelingen opbrengen en op welk moment. Wij begrijpen goed dat het moeilijk kan zijn om te wachten, maar het doel is uiteindelijk een eerlijke loonsverhoging voor iedereen.

Graag verwijzen we je nog eens naar dit artikel waarin bovenstaand standpunt uitgebreid aan bod komt. De VNC zegt #payresponsibly, we hopen op jullie geduld en begrip voor verbeterde inzet voor alle cabine collega’s en snel met meer inhoud te komen.

Ivo Kruse Koster, Carolina Bouwer, Ingrid Brama, Roberto Tunzi, Chris van Elswijk, Marije Kroese – KLM sectiebestuurders

De VNC strijdt voor jouw goede arbeidsvoorwaarden en toekomst. Investeer in jezelf en word ook lid via dit aanmeldformulier of vraag meer informatie via secretariaat@vnconline.nl – 020 5020480. Je kunt de contributie grotendeels terugkrijgen via de cafetariaregeling. Samen staan we sterker voor de belangen van al het cabinepersoneel.