VNC richting politiek Den Haag voor luchtvaartdebat

24 oktober 2023

De VNC trekt met VNC-leden in uniform (easyJet, KLC, KLM en Transavia) naar politiek Den Haag voor het Tweede Kamerdebat over krimp luchtvaart. We geven het cabinepersoneel een gezicht bij de volksvertegenwoordigers op het ‘blauwe pluche’. Het gaat immers om onze banen en onze toekomst, bovendien zijn we in veel gevallen zelf ook omwonenden van Schiphol.

Minister Harbers zal tijdens dit luchtvaartdebat op 25 oktober ook reageren op vragen en stukken die we eerder hebben ingediend. Namens het cabinepersoneel roept de VNC goed onderbouwd op tot een andere invulling dan het simpelweg beperken van de luchtvaart in Nederland. Klik hier om het debat terug te kijken.

Duurzaam tot aan de grens?
Uiteraard vinden wij duurzaamheid belangrijk en menen we dat vliegen stiller en schoner moet. Het is echter ontzettend belangrijk dat de overheid rekening houdt met behoud van banen en de economische impact. Als de Nederlandse luchtvaart krimpt en onze passagiers tezamen met onze werkgelegenheid naar het buitenland verdwijnt, is bovendien de wereldwijde duurzaamheid ook niet geholpen.
Ons doel is samen de luchtvaart op een duurzame manier vooruit helpen: zonder het gevaar van weglekken van werkgelegenheid naar over de grens.

Samen sterk!

VNC bestuurders

Eerder boden we in de Tweede Kamer al een petitie omtrent behoud werkgelegenheid en voorgang verduurzamen aan.

Eerder boden we in de Tweede Kamer al een petitie omtrent behoud werkgelegenheid en voorgang verduurzamen aan.