Update vernieuwde KLM-promotiebeleid

23 april 2024

Vanaf 1 januari tot 1 juni 2024 bevindt het KLM-promotiebeleid zich in een overgangsfase, met de officiële start van het nieuwe beleid op 1 juni a.s. De grootste vernieuwingen ten opzichte van het huidige beleid zijn de invoering van de CAP-test, de MyPortfolio-app en geheel nieuwe selectie-onderdelen.

De CAP-test en de MyPortfolio-app worden op dit moment ontwikkeld en KLM streeft ernaar om deze in het tweede kwartaal van dit jaar te lanceren. Houd onze socials goed in de gaten voor het laatste nieuws hierover!
De vaste selectiemomenten en de vernieuwde methode gaan pas in 2025 van start. Dit komt doordat een flink aantal van jullie deel wil nemen aan de laatste kans selectie onder het huidige beleid. Meer dan 500 collega’s staan op de peillijst en KLM heeft het hele jaar 2024 nodig om iedereen de kans te geven om op de huidige manier aan de selectie deel te nemen.

De toekomstige selectiemethode brengt ook wat nieuws met zich mee, zoals het Portfolio Informatie Document (PID), het Performance Report (PR), een pitch en een simulatie. Voor meer informatie kun je onze vorige update bekijken. Zodra de nieuwe methode wordt geïntroduceerd, laten we jullie uiteraard uitgebreid weten wat er allemaal bij komt kijken!

Gratis VNC-promotietraining!
Ben jij binnenkort aan de beurt? Onze coaches staan voor je klaar om je voor te bereiden op promotiegesprekken voor Purser en Senior Purser. Ze bieden advies, trainingen en analyseren jouw voorbereiding en competentievoorbeelden. De sessie duurt anderhalf uur, is kosteloos en vindt plaats op het VNC-kantoor, Schiphol-Oost. Bel ons om een afspraak te plannen nadat je een uitnodiging voor het promotiegesprek van KLM hebt ontvangen. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur (behalve vrijdag tot 16.00 uur) op 020 – 50 20 480.