Afgelopen maandag kreeg het KLM – en KLC cabinepersoneel mail van het Pensioenfonds over het extra keuzemoment met betrekking tot de NAP. Deze regeling om een extra ‘potje’ voor je pensioen te sparen zal bij ingang van het nieuwe pensioenstelsel komen te vervallen.

Het pensioenfonds heeft een extra keuzemoment ingelast en biedt de mogelijkheid om de inleg te wijzigen, de NAP-aanspraken af te kopen of alles bij het oude te laten. We krijgen via onze servicedesk vragen over dit extra keuzemoment: leden maken zich zorgen en willen graag uitleg over de gang van zaken en advies over welke keuze ze moeten maken.

We begrijpen die zorgen heel goed: de NAP is een regeling die bedoeld is om extra ouderdomspensioen op te bouwen waardoor je eerder dan de AOW leeftijd kan stoppen met werken. De pensioenspecialisten van de VNC sturen – samen met onze overlegpartners – dan ook hard aan op een alternatief voor de NAP, waarbij de behoefte die er nog steeds is voor een aanvullend netto pensioen product zoveel mogelijk in stand blijft.

Een algemeen advies aan onze leden wordt lastig: elke keuze is persoonlijk en afhankelijk van factoren als inkomen, hoe lang je al spaart via de NAP en de individuele behoefte.
We verwijzen graag nog eens naar ons eerdere bericht over dit keuzemoment. Lees deze informatie goed door voordat je een keuze maakt, je hebt nog tot 1 maart (!) om dat indien gewenst te doen. Bij verdere vragen staat ons servicedesk uiteraard voor je klaar!

KLM & KLC Sectiebesturen

De VNC strijdt voor jouw goede arbeidsvoorwaarden en toekomst. Investeer in jezelf en word ook lid via dit aanmeldformulier of vraag meer informatie via secretariaat@vnconline.nl – 020 5020480. Je kunt de contributie grotendeels terugkrijgen via de cafetariaregeling. Samen staan we sterker voor de belangen van al het cabinepersoneel.