Transavia Achtergrond april 2023

21 april 2023
Gelukkig weten leden de VNC goed te vinden, daar zijn we natuurlijk voor! Wij vinden het van groot belang om op de hoogte zijn van wat er bij jullie speelt. Zodra de cao-onderhandelingen van start gaan, zie je die wederzijdse betrokkenheid toenemen. Sinds de cao-voorstellen van Transavia zijn geplaatst op T-net, komen er veel vragen bij. Bijvoorbeeld vragen voor verduidelijking over hoe Transavia de Eindejaarsuitkering voor Ca’s tot stand wil brengen. Maar ook over het voorstel ouderenbeleid willen collega’s meer inzichten. Cabinecollega’s die richting de 55+ gaan of zijn, vinden deze Transavia voorstellen niet altijd een vooruitgang. Ze twijfelen of het werk niet te eentonig wordt door deze restricties en of zij nog wel de layovers op bijvoorbeeld Dubai kunnen doen. Daarnaast geven leden aan dat zij nog helemaal niet in het ouderenbeleid willen stappen en zich nog fit genoeg voelen om reguliere schema’s te draaien. De wens van de leden is dan ook om op vrijwillige basis in het ouderenbeleid te stappen.
Zo zie je maar dat we er samen moeten uitkomen en de VNC is er voor alle ledenbelangen!

Infosessies CAO

Dat er ‘samen uitkomen’ niet altijd even vlot verloopt, bewijst het laatste cao-overleg met Transavia. Dat verliep erg teleurstellend want er werd door het bedrijf niet vooruit maar achteruit onderhandeld, waardoor verder onderhandelen op dit moment geen zin heeft. Voor jullie houden we op donderdag 4 mei en vrijdag 5 mei twee ledeninfosessies. Zo kunnen we jullie bijpraten op de actualiteit en horen wat jullie feedback hierop is.
Meld je vooral aan, dat kan via deze link waarbij je tevens kan aangeven op welk e-mailadres je van ons de Teams link voor de vergadering wilt ontvangen. Een dag voor de vergadering zullen alle aangemelde leden de digitale uitnodiging krijgen. Doe vooral mee, wij zijn er voor jullie en jullie zijn er voor ons! De VNC is samen sterk door en voor cabinepersoneel.
Hopelijk tot dan!
Lauren Klaassen en Antonie Kloots
Transavia sectiebestuur