• home
  • Transavia achtergrond

>>>TRANSAVIA ACHTERGRONDSchemawijzigingen via sms-berichten  
De laatste weken zien we een forse toename van het versturen van smsjes met schemawijzigingen tijdens Vrije Tijdsblokken en deeltijdvrije periodes door Transavia. Het valt de VNC op dat er tijdens de vrije tijd van collega’s schemawijzigingen per sms worden doorgegeven die bovendien van toepassing zijn op een opdracht later in de werkweek (lees: dag 2, 3, 4, 5.). Deze schemawijzigingen behoren op een later moment doorgegeven te worden.  

Het is ons allemaal duidelijk dat vrije tijd, in welke vorm dan ook, uiterst belangrijk is voor cabinecrew. Daarom heeft de VNC aan Transavia gemeld dat er veel zorgvuldiger omgegaan dient te worden met schemawijzigingen op het moment dat crew vrij van dienst heeft. Vanzelfsprekend dient een crewlid op de hoogte te worden gesteld van een wijziging van de eerste opdracht na een vrijetijdsperiode. Een contactmoment is dan noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de cabine collega zich op het juiste moment aanmeldt voor de vlucht. Dat zou wat de VNC betreft de enige uitzondering moeten zijn.

De zin van verbinding
De meningen en de hiermee gepaard gaande discussies van onze leden zijn onmisbaar waar het gaat om op allerlei vlakken het hoogst haalbare te bereiken. Door met elkaar in gesprek te gaan en te blijven, onderhouden we een levendige organisatie, wat voor de VNC en dus de aangesloten cabinecollega’s van essentieel belang is. We spreken het liefst zoveel mogelijk leden maar de ervaring leert dat er verschillende groepen zijn binnen ons ledenbestand. Er zijn leden die vol vertrouwen denken dat het min of meer vanzelf gaat en dat het wel redelijk goed zal komen en die zich dus niet naar ons uitspreken, leden die zich af en toe – onderwerp afhankelijk – bij ons melden en leden die ons goed weten te vinden en ook nauwelijks een ledenvergadering overslaan.  

In deze nieuwsbrief doen we in deze uitdagende tijden een beroep op onze leden die van oudsher de VNC graag ondersteunen maar tot op heden de informatie meestal uit tweede hand vernemen. Mochten jullie je hart eens willen luchten, kom dan rechtstreeks met het sectiebestuur in contact. Al onze leden zijn hard nodig. Al jullie meningen willen we graag weten. Jullie zijn het hart van onze vereniging, jullie bepalen onze koers en daarom zijn jullie onmisbaar voor het sectiebestuur en zijn wij onmisbaar voor elkaar. Hoe meer contact we onderling hebben, des te meer verbinding daaruit voorkomt. En deze verbinding is voor ons als cabinepersoneel bij Transavia van grote noodzaak om zoveel mogelijk te bereiken.   

Lauren Klaassen & Antonie Kloots  
sectiebestuur.transavia@vnconline.nl

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA