Terence Tilgenkamp herbenoemd in Board Air France – KLM 

26 juli 2023
KLM cabinecollega en VNC-lid Terence Tilgenkamp (40 jaar) is recent herbenoemd en in juni gestart met zijn tweede termijn als Non-executive Director in de Board van Air France-KLM. Wij feliciteren Terence van harte en wensen hem opnieuw veel succes!  Terence vertegenwoordigt alle werknemers in de AF-KL groep, dus zowel cabine-, cockpit- en grondpersoneel in binnen- en buitenland. Dat hij als Nederlands cabinelid uit de KLM Groep deze rol binnen Air France-KLM vervult, is ook goed voor de balans: samen met grond- en cockpitcollega’s van AF zijn zij de 4 werknemersbestuursleden die zorgen voor een zo breed mogelijke kijk op en vanuit de organisatie.

Beleid bepalen en toezien op uitvoering 
De board of directors, 20 leden van 6 nationaliteiten, bepaalt het beleid van de AF-KL Groep en ziet toe op de uitvoering. In dat opzicht werkt zij samen met het management en wordt afhankelijk van het onderwerp ondersteund door diverse commissies. Een voorbeeld van besluiten is de aanschaf van de A320/A321neo voor beide Transavia’s en KLM, gevolgd door een besluit over de motoren keuze. Naast financiële impact heeft zo’n besluit ook invloed op vele onderdelen van onze Groep. Daarom wordt alles zorgvuldig bediscussieerd en afgewogen in zowel het gehele bestuur als in de betrokken commissies.

Transitie naar meer duurzame luchtvaart  
Voor de tweede termijn van Terence staan er nog een aantal uitdagingen op de agenda. Denk aan de transitie naar een meer duurzame luchtvaart, waarin de Groep voorop wil lopen. De uitdagingen die dat met zich meebrengt behelst, niet in de laatste plaats hier op Schiphol en alle besluiten die daar mee verbonden zijn, keuzes maken voor nieuwe widebody vliegtuigen voor de toekomst.

Terence aan boord 
Besluiten dus over de vloot, vliegtuigen waarin Terence overigens zelf ook werkt want hij trekt nog regelmatig zijn uniform aan om als purser in het hart van de operatie te werken. Aan boord kijkt hij met een brede blik om zoveel mogelijk informatie te verzamelen die meegaat naar de bestuurskamer. Daarnaast bezoekt hij op de route soms een lokale vestiging. En als er niets staat gepland, maakt hij graag een stadswandeling met de crew of schuift aan voor gezamenlijk eten.

Eerder was Terence jarenlang lid van de VNC ledenraad, OR fractielid en uiteindelijk voorzitter van de KLM Ondernemingsraad en bestuurslid van het KLM/KLC pensioenfonds. We zijn trots en verheugd dat hij wederom is gekozen en herbenoemd door de Europese ondernemingsraad op deze prominente plek.

VNC bestuur