Teken ook de VNC en FNV Transavia Cabine petitie voor een betere cabine-cao!

28 april 2023

Om Transavia vooruit in plaats van achteruit te laten onderhandelen op onze cao, is jullie bijdrage zeer wenselijk. Wat kan jij doen? Onze gezamenlijk petitie (klik hier) van de VNC en FNV Cabine Transavia ondertekenen en doorsturen aan zoveel mogelijk van je cabinecollega’s! Zo zorgen we samen dat de roep richting het bedrijf voor een goede cao kracht bij wordt gezet.

Dat het overleg met Transavia voor jullie nieuwe cabine cao ontzettend teleurstellend verloopt, is jullie helaas al bekend. We hebben als cabinebonden gezamenlijk een petitie opgezet om Transavia te wijzen op wat wij verwachten met z’n allen: een goede cao waarmee we echt waardering krijgen voor het beroep dat we in goede en slechte tijden met hart en ziel uitoefenen.

Gebalanceerde arbeidsvoorwaarden
Dag en nacht staan wij klaar voor het bedrijf en wij zijn het visitekaartje van Transavia. Trots zijn wij op ons werk in de cabine en hopen dat gemotiveerd op de Transavia-wijze te kunnen blijven doen. De arbeidsvoorwaarden en dan met name de financiële arbeidsvoorwaarden zijn niet in evenwicht met onze verantwoordelijke en onregelmatige werkzaamheden. Het moment is aangekomen dat wij van Transavia verwachten dit op een adequate wijze op te lossen en dat we met z’n allen opnieuw positief naar het bedrijf en de toekomst ervan kunnen kijken.

Dit zijn de verbeteringen die we verwachten:
Daarom eisen wij dat de directie van Transavia ons serieus neemt op de volgende punten:
– Een fors verbeterd loonbod, dat in balans staat met ons werk, de tijd waarin we leven en een verbeterde pensioenregeling.
– Lay-overs op duty’s langer dan 12 uur. Vluchtopdrachten met een duur langer dan 12 uur zijn onwenselijk en gaan over de grens heen van hoe je het verantwoordelijke werk op een correcte, menselijke manier kan blijven uitvoeren. Safety first!
– Een Airbusschaal die in verhouding staat met de toegenomen verantwoordelijkheden en waarbij het gat tot de 757 toeslag in de hoogste Airbus schaal gedicht wordt.
– Voor alle cabin attendants,  een door Transavia betaalde aanvulling van de Eindejaars uitkering tot 8,33%.

Transavia, neem je verantwoordelijkheid en kom over de brug!

Lauren Klaassen en Antonie Kloots
Sectiebestuur Transavia