Team Orange

MOEDERDAG MAAR DAN EERDER ‘Mama, mama, ik heb iets gemaakt voor jou! Voor Moederdag!’ Hij staat al naast me voor ik mijn koffer uit de auto heb kunnen pakken. ‘Maar het is over twee weken pas Moederdag,’ zeg ik. Het maakt hem niet uit. Kai heeft zijn Moederdagknutsel én een plantje gesponsord door Praxis vandaag mee naar huis gekregen, dus zal ik het vandaag ook krijgen. Het plantje wordt me ter plekke naast mijn auto aangeboden en het echte cadeau moet ik in huis zoeken. Bij binnenkomst zie ik het al onder de tafel liggen, maar uiteraard zoek ik eerst overal behalve onder de tafel en gaat Kai stuk van het lachen als ik het maar niet kan vinden.

Ze wacht maar lekker
 Drie jaar geleden zag ik mijn kinderen voor het eerst niet op Moederdag. Ik was op initial training voor easyJet en zat met mijn laptop aan de lange eettafel van het hotel in Luton te studeren voor het volgende examen. Hoewel ik het probeerde tegen te houden, kon ik niet vermijden dat er een paar tranen ontsnapten. Het was Moederdag, en ik zag mijn jongens niet eens. Daarbij was het ook nog eens de sterfdag van mijn lieve oma, die in 2007 overleed aan een hartstilstand. Hoewel ik het liefst die laptop dicht had geknald, ging ik door. Dit is mijn droombaan. Dit is belangrijk voor me. Met natte ogen kun je ook lezen, en het zal nu wel vaker voor gaan komen dat ik niet thuis ben op Moederdag.

Gelukkig zijn mijn zoons flexibel en al helemaal gewend aan mijn gekke ritme. Ik zorg dat ik op hun verjaardagen vrij ben, maar vind mijn eigen verjaardag een stuk minder belangrijk. Dat kunnen we prima op een andere dag vieren. Net als Moederdag. Kai kan blijkbaar toch niet wachten tot hij eindelijk zijn cadeau mag geven. Even later strompelt Niek binnen, net terug van zijn voetbaltraining. Hij ziet het plantje en het zelfgemaakte cadeau van zijn broertje op de tafel staan en vraagt verbaasd ‘Kai, heb je mama nu al je cadeau gegeven? Het is nog niet eens Moederdag!’ ‘Ja!’ roept Kai, ‘Ga jij jouw cadeau nu ook geven, Niek?’ Deze lacht om de ongeduldigheid en het enthousiasme van zijn broertje en antwoord terwijl hij mij aankijkt ‘Nee, ze wacht maar lekker tot Moederdag.’

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA