• home
  • Spaartaks claim
BELASTINGSERVICE

ONEERLIJKE SPAARTAKS

Eén van de vele voordelen van je VNC-lidmaatschap is onze gratis belastingservice.  
VNC belastingconsulent Jeroen van der Steen ondersteunt onder andere bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting en het organiseren van de voorlopige teruggave. Je kunt ook bij hem terecht voor het bespreken of aanvragen van zorg- en huurtoeslag, aan- en verkoop van een huis, kinderopvangtoeslag en andere financiële zaken.

Compensatie voor alle spaartaks-gedupeerden
Elk jaar verandert er wel iets in ons belastingstelsel en met een druk vliegend bestaan is het niet vanzelfsprekend om dat helemaal op de voet te volgen. Daarom maken we jullie graag attent op de compensatie voor de oneerlijke spaartaks. De Consumentenbond vraagt mensen die in het verleden te veel belasting op hun spaargeld hebben betaald, zich te melden. Volgens een uitspraak van de Hoge Raad op 24 december 2021 is de vermogensrendementsheffing in box 3 oneerlijk en moet de overheid de te veel geïnde belasting terugbetalen. Eerder dit jaar besloot diezelfde Hoge Raad dat mensen die geen bezwaar hadden gemaakt, niet hoeven te worden gecompenseerd.  

Spaartaks claim
De Consumentenbond heeft daarop de krachten gebundeld met de Bond voor Belastingbetalers en gaan samen een claim bij de overheid neerleggen. De organisaties willen dat iedere gedupeerde gecompenseerd wordt en niet alleen de mensen die eerder bezwaar maakten. Omdat het om een principiële zaak gaat wil de Consumentenbond niets aan deze zaak verdienen. Men hoopt het kabinet met goede argumenten en de steun van zoveel mogelijk Nederlanders op andere gedachten te brengen en zijn in gesprek met het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst.  

Heb jij ook te veel belasting betaald en wil je op de hoogte blijven van de spaartaks claim en geholpen worden met het indienen van een verzoekschrift en bezwaarschrift bij de Belastingdienst? Meld je dan aan met het formulier via deze link.  

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA