Reminder: pak belastingvoordeel en regel vóór 15 november teruggave van je vakbondscontributie via de cafetariaregeling 

8 november 2023

Leestijd: 1,5 minuut

We vinden het belangrijk dat onze leden maximaal van hun VNC-lidmaatschap kunnen profiteren. VNC leden van Transavia, KLC en KLM kunnen via fiscale voordelen (een groot deel van) hun vakbondscontributie terugkrijgen. VNC-leden die bij Transavia werken, hoeven geen actie te ondernemen en krijgen automatisch een deel van hun vakbondscontributie terug via hun werkgever. Dit bedrag wordt elke maand met het salaris uitbetaald.  

KLM en KLC cafetariaregeling
De regeling houdt in dat je een deel van je bruto-inkomen kunt uitruilen voor een belastingvrije vergoeding voor een bepaald doel, zoals je vakbondscontributie. Het mooie is dat je als VNC-lid geen jaaropgave of vakbondsverklaring hoeft in te dienen; het contributievoordeel wordt automatisch toegekend!  

Wat moet je doen
Voor collega’s bij KLM en KLC geldt de wettelijke verplichting om elk jaar opnieuw je keuze voor belastingvoordeel door te geven via my.klm.com. De aanvraag moet voor 15 november 2023, 17.00 uur Nederlandse tijd ingediend zijn. Deze regeling is van toepassing op alle medewerkers met een actief dienstverband bij KLM of KLM Cityhopper, die onder de KLM-cao of KLC-cao vallen en die in Nederland wonen, werken en belasting betalen.  

Als je een jubileumuitkering ontvangt na 25 of 40 jaar dienst, is het beter om de Cafetariaregeling pas te gebruiken nadat de uitkering is uitbetaald. Na ontvangst van de uitkering kun je je wel weer aanmelden voor de resterende reisvergoeding en vakbondscontributie. Voor meer informatie over de fiscale aspecten hiervan kun je contact opnemen met de HR Infolijn via 020-6490030 of een e-mail sturen naar hrsc@klm.com.  

VNC bestuur