Q&A KLM Cabinefonds met betrekking tot NAP

10 oktober 2022

Op Prinsjesdag werd medegedeeld dat er mogelijk nieuwe belastingwetgeving aankomt met betrekking tot vermogen, belegging en sparen (box 3). Dit zou mogelijk gevolgen kunnen hebben voor de behandeling van de NAP en daardoor op de fiscale situatie van deelnemers, maar deze zijn uiterst onzeker en mede afhankelijk van hun persoonlijke financiële situatie.

Omdat het bericht over de mogelijke veranderingen ten aanzien van de NAP tot veel onrust leidde en vragen opriep bij de deelnemers, besloot het KLM cabinefonds de deadline voor het keuzemoment te verplaatsen naar 15 oktober aanstaande en een Q&A te publiceren met daarin de meest gestelde vragen.

De Q&A kun je hier vinden: https://klmcabinefonds.nl/nieuws/qa-nap-keuzemoment-15-oktober-2022

Bij het doorlezen van de vragen en antwoorden wordt al snel duidelijk dat er veel onzekere factoren zijn met betrekking tot het van kracht worden van de wetsvoorstellen, maar ook wat betreft de mogelijke effecten op het individu. Deze zijn volledig afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden en daarmee voor iedereen anders. Bij de Q&A is dan ook een link naar een rekentool van de Belastingdienst opgenomen die ook inzicht geeft in de – eventuele – nieuwe box 3-systematiek.

Mocht je nog aanvullende vragen hebben, dan is de VNC belastingadviseur altijd bereid deze te beantwoorden via belasting@vnconline.nl