OR Talk

Aan mij de eer om deze maand de OR-talk te schrijven! Na vier maanden plaatsvervangend lid te zijn geweest in dit prachtige KLM-brede orgaan (bestaande uit 25 leden en een aantal plaatsvervangers) is mij al veel duidelijk geworden, ik kijk ernaar uit om nog veel meer te leren in de komende jaren.
 
Verschillende werkgroepen en commissies zorgen dat onderwerpen zoals bijvoorbeeld gezondheid, veiligheid en welzijn bedrijf breed besproken  worden.
Namens de VNC-fractie neem ik deel aan de Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) commissie, die zeer diverse onderwerpen behandelt omdat ICT tegenwoordig deel uitmaakt van alle processen. De grootschalige ‘Up for IT’ campagne is net live gegaan met als doel om tech- en datatalent te werven. Helaas heeft KLM grote tekorten onder de IT-minnende collega’s, hopelijk kan deze actie bijdragen om daar verandering in te brengen.

Diversiteit is geen trend
Ik neem ook deel aan ‘Diversity and Inclusion Circle’. Deze werkgroep monitort wat KLM doet om diversiteit en inclusiviteit op alle niveaus te borgen en te promoten.
Diversiteit is geen trend, het is de norm van omgang tussen mensen, die - net zoals de wereld om ons heen - continu in beweging is. KLM verandert onherroepelijk mee met haar werknemers, maar zaken zoals bijvoorbeeld onze IPB-regeling lopen daarin nog achter.
 
Onze kersverse CEO Marjan Rintel bevindt zich nog in haar 100-dagen periode en langzaam maar zeker vormt zij haar nieuwe directieteam om zich heen. Het is geen rustige start: Schiphol heeft nog steeds haar zaken niet op orde, wat direct invloed heeft op onze bedrijfsvoering. Ook aan ons als VNC-fractie de taak om hier een vinger aan de pols te houden, wat we natuurlijk ook zullen doen!
 
Latifa Saghir
VNC-fractie lid (plv)

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA