OR Talk

OR TALK   

PIEPEND EN KRAKEND  

In de Ondernemingsraad is het in de zomermaanden relatief rustig en langzaamaan gaat ook de zomerpiek van vertrekkende passagiers ondertussen voorbij. De bekende zwarte zaterdagen met lange files speelden zich dit jaar niet alleen af op de snelweg af, ook op Schiphol moesten passagiers er helaas aan geloven.  

Klappen incasseren
Er ontstonden regelmatig lange rijen voor de security waardoor passagiers hun vluchten misten. Niet alleen door tekorten aan personeel op Schiphol, ook in de KLM-organisatie piept en kraakt er van alles.
Na verschillende dieptepunten zoals het vertrekken zonder bagage, het leeg laten terugvliegen van vliegtuigen binnen Europa, maar ook de onmogelijkheid om passagiers om te boeken na vertraging - wat veelal niet lukte vanwege de hoge bezettingsgraad - maakt dat de naam KLM een flinke dreun kreeg. En die vingen wij, collega's die het meest met passagiers in contact staan, op. Een oplossing werd niet binnen een week gevonden. De werkdruk werd onaanvaardbaar hoog vindt de OR, we hebben deze boodschap dan ook meerdere malen uitgedragen.

Vruchten afwerpen
Ondertussen zijn er veel nieuwe cabinecollega’s aangenomen, worden bewust minder tickets verkocht om ruimte te creëren op Schiphol en blijven er stoelen vrij om vertraagde passagiers een alternatief aan te bieden. Het implementeren van deze maatregelen duurde weken, maar het begint nu zijn vruchten af te werpen.  

Campus idee
Vanaf september beginnen ook kantoorafdelingen weer volop te draaien, het 24/7 gevoel is nog niet overal doorgedrongen… Wij gaan ons dan ook verder buigen over de plannen om het hoofdkantoor te verhuizen naar Schiphol-Oost. In het campus idee met de werktitel Blue Base zal ook Inflight Services gehuisvest worden. Het is meer dan fijn als we er ook fatsoenlijk kunnen parkeren, tijdens bijvoorbeeld een Flight Safety dag.

Nieuwe COO
Ondertussen is bekend dat - na het vertrek van René de Groot - Maarten Stienen de vacature van COO (Chief Operating Officer) gaat opvullen. Wij zullen aankomende week in de vergadering stilstaan bij zijn benoeming en het adviesrecht dat de onderneming hierop heeft. Maarten Stienen is momenteel werkzaam bij GS (Ground services).  

Marc van der Ham
Voorzitter VNC-OR fractie  

 

 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA