OR Talk

TROPENWEEKDe nieuwe VNC-fractie is inmiddels ruim een maand onderweg in de Ondernemingsraad. We vormen een goede mix, waarbij alle functies aan boord zijn vertegenwoordigd en nieuwe collega’s met een open en frisse blik op de verschillende onderwerpen samenwerken met enkele ‘oude rotten’ met veel ervaring.

Nieuwe CEO
In de tropenweek was de eerste volledige vergaderweek met de nieuwe CEO, Marjan Rintel. Eerder hadden we al kort kennisgemaakt met haar en onze eerste indruk is positief en krachtig: Marjan heeft reeds gesproken met de staatsagent, minister Van Gennip van Sociale Zaken & Werkgelegenheid en minister Harbers van Infrastructuur. Daarnaast heeft de directeur van Schiphol al middels een paar telefoontjes te horen gekregen dat hij zijn zaken op orde moet brengen.

Problemen Schiphol
Natuurlijk heeft de oververhitte situatie op Schiphol onze grootste aandacht. De OR heeft een werkgroep opgericht met verschillende Ground Services experts uit de bagagekelder, het platform en Passage. Deze collega’s hebben de bedrijfsleiding - inclusief aanwezigheid van CEO Rintel - aanbevelingen gegeven over hoe de problemen in de uitvoering zo goed mogelijk het hoofd te kunnen bieden.  

Premium Comfort Class
Binnenkort rolt de eerste Boeing 787 met de nieuwe Premium Comfort Class uit de hangaar: een enorme klus die door onze collega's van Engineering & Maintenance afdeling wordt verzorgd. Tevens worden alle systemen op het gebied van ICT en de website voor onze klanten in orde gemaakt.  

Update Airbus
Over een kleine twee jaar kunnen we bij KLM de eerste Airbus A320/A321 verwachten. De OR-fractie werkt op de lay-out van dit toestel nauw samen met Groepscommissie 31: een goede indeling van het toestel is immers van groot belang voor ons werkplezier aan boord. De belangen van de werknemer, de klant en de opbrengsten worden meegewogen om tot voor alle partijen tot een goed resultaat te komen.

Voor nu een fijne zomer!   

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA