Nieuwsbrief maart : Update vanuit de servicedesk

15 maart 2023

De grootste drie onderwerpen waar onze leden afgelopen maand de servicedesk voor wisten te vinden, zijn:

1.Salarisstap en ouderschapsverlof
2. NIZ limitations SP’s
3.Hoe staat de VNC tegenover voorstel KLM omruilen WDR en Vakantiegeld

Salarisstap en ouderschapsverlof
Er kwamen veel vragen over de salarisstap en ouderschapsverlof. Na voltooiing van een volledig dienstjaar, 12 volle kalendermaanden in actieve dienst bij KLM, maak je een salarisstap totdat je het maximum van je schaal hebt bereikt. We hebben ontdekt dat dit niet bij iedereen het geval is. KLM heeft, ten onrechte, de periode van ouderschapsverlof aangemerkt als zijnde niet actieve dienst. Daardoor werd de salarisstap verschoven met de periode waarin ouderschapsverlof was genoten. Dit is niet correct en KLM heeft ons dan ook toegezegd dit te corrigeren bij iedereen waarbij dit verkeerd is gegaan. Heb je ooit ouderschapsverlof opgenomen, geheel of gedeeltelijk, controleer dan of jouw salarisstap op het juiste moment is uitgevoerd.

Het kan best een klus zijn om uit te zoeken of dit bij jou van toepassing is. De basis is jouw datum in dienst. Als je vaststelt dat jij jouw salarisstap inmiddels in een ander maand maakt, dan is de vraag waardoor dat is gekomen. Houd er rekening mee dat als je Non Activiteit (NA) opneemt, dit ervoor zorgt dat de maand waarin jij je salarisstap maakt wel verschuift. Als je het vermoeden hebt dat dit bij jou van toepassing is, dan kun je dit per mail kenbaar maken bij KLM HR. Mocht je er met hen niet uitkomen? Neem dan vooral contact op met de VNC! We helpen je graag verder.

Verklaring van geen bezwaar – vgb
Per 1 februari 2023 moet KLM handhaven op het aanvragen van het herhaalonderzoek van de ‘verklaring van geen bezwaar’, de vgb.
16 weken van tevoren krijg je een bericht van KLM dat je een herhaalonderzoek moet aanvragen binnen 2 weken.
12 weken van tevoren krijg je een reminder.
10 weken van tevoren wordt je MCC geïnformeerd. Je dient deze op de hoogte te houden van je vorderingen met de aanvraag.
Tevens wordt er dan een code in je rooster gezet zodat je weet dat je dit met spoed moet regelen. Hierdoor kan je geen vluchten meer aanvragen maar wel omlopen, dit om in geval je niet op tijd een goedkeuring krijgt, geen collega’s te benadelen die deze vlucht ook hadden willen hebben.

Heb je vragen, opmerkingen of signaleer je zaken waarvan je twijfelt of het wel klopt? De servicedesk collega’s horen graag van je: de VNC is samen sterk voor en door jou!

Namens mijn collega’s,

Eric Manders