Niet leuker wel makkelijker: VNC belastinghulp

21 februari 2024

Leestijd < 2 minuten
Hoewel de aangifte inkomstenbelasting niet de leukste klus is, maken we het voor onze leden graag wat makkelijker! Doe je voordeel met de gratis hulp bij aangiftes door onze belastingconsulent Jeroen van der Steen. Hij is vanaf 1 maart geregeld op kantoor om jullie te assisteren bij de aangifte en jullie belastingvragen te beantwoorden.

Een online afspraak plannen is eenvoudig:
• klik op de digitale VNC belastingkalender
• kies je datum en tijdstip tussen 1 maart en 1 mei
• vul je gegevens in
• je ontvangt automatisch een bevestigingsmail met bijlage waarin alle benodigde informatie staat o.a. welke documenten je moet meebrengen. Lees dit goed, want alleen met de juiste voorbereiding en paperassen kunnen we je helpen!

Let op: in deze periode doet Jeroen alleen de aangifte inkomstenbelasting.
Wil je liever telefonisch een afspraak maken, bel dan het VNC secretariaat op 020-5020480. Mocht je onverhoopt een gemaakte afspraak niet kunnen nakomen, geef dit dan zo snel mogelijk telefonisch door aan het VNC secretariaat. Buiten kantooruren kun je een boodschap inspreken.

De spelregels
Om zoveel mogelijk leden te kunnen helpen, hebben we per aangifte (alleen of samen met partner) nu een strakke tijdsindeling van 40 i.p.v. 45 minuten beschikbaar, waarbij geen ruimte is voor uitloop. Zorg verder dat onderstaande in orde is:
1. zorg dat je DigiD app is geïnstalleerd en werkt want inloggen via de DigiD app is verplicht
2. doe je aangifte met je (fiscale) partner dan is ook een geactiveerde machtiging voor het inloggen via de DigiD app verplicht. Dit geldt zowel als je partner meekomt naar de afspraak dan wel thuisblijft. Instructies voor die machtiging staan in de bijlage van je bevestigingsmail.
3. in maart, april en mei doet Jeroen geen aangiftes waarbij ook bedrijfsactiviteiten van toepassing zijn. Vraag hiervoor uitstel aan bij de belastingdienst en maak een afspraak na mei 2024.

Uitstel vragen?
Ben je niet in staat je aangifte voor de verplichte inleverdatum van 1 mei 2024 in te vullen? Vraag dan zelf zo snel mogelijk uitstel bij de belastingdienst, online of telefonisch 0800-0543 en houd je BSN bij de hand. Opgaaf van reden is niet nodig.

Heb je nog vragen over de aankomende aangifteperiode? Jeroen en het secretariaatsteam staan voor je klaar!

Het VNC bestuur

 

De VNC strijdt voor jouw goede arbeidsvoorwaarden en toekomst. Investeer in jezelf en word ook lid via dit aanmeldformulier of vraag meer informatie via secretariaat@vnconline.nl – 020 5020480. Je kunt de contributie grotendeels terugkrijgen via de cafetariaregeling. Samen staan we sterker voor de belangen van al het cabinepersoneel.