Morgen: belangrijke stappen in het KLM cao-overleg 

27 september 2023

Morgen, donderdag 28 september, staan er opnieuw cao-onderhandelingen met KLM op de agenda. In het meest recente overleg van vorige week zagen we dat KLM enigszins naar onze eisen op het gebied van loon en het sociaal plan is opgeschoven. Desondanks maakten we ons zorgen over de voorgestelde loonsverhoging en hebben we specifiek de nominale en de eenmalige bedragen in het loonvoorstel en de impact daarvan op de salarissen van ons cabinepersoneel nauwkeurig bekeken. 

Inmiddels hebben de vliegers een overeenstemming op hoofdlijnen met KLM bereikt, hoewel dit akkoord nog in detail moet worden uitgewerkt en aan de leden van de VNV moet worden voorgelegd. Dit kan invloed hebben op (mogelijk) aanvullende voorstellen van KLM aan het cabine domein. 

De VNC blijft zich onverminderd inzetten om financiële en sociale zekerheid te waarborgen voor alle (cabine)leden. We houden je natuurlijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en voor meer achtergrond en informatie kun je ook terecht bij onze speciale cao-button op de VNC website. 

Ivo Kruse Koster, Marije Kroese, Ingrid Brama, Carolina Bouwer, Roberto Tunzi, Chris van Elswijk
KLM Sectiebestuurders

De VNC strijdt voor jouw goede arbeidsvoorwaarden en toekomst. Investeer in jezelf en word ook lid via dit aanmeldformulier of vraag meer informatie via secretariaat@vnconline.nl – 020 5020480. Je kunt de contributie grotendeels terugkrijgen via de cafetariaregeling. Samen staan we sterker voor de belangen van al het cabinepersoneel.