Maandelijks uitbetalen KLM DI-budget mogelijk

5 februari 2024

Leestijd 1 minuut

Dankzij onze cao-afspraak bouw je maandelijks een DI-budget op, gelijk aan 1,93% van je bruto maandsalaris en vakantietoeslag. Sinds 25 januari van dit jaar kun je ook kiezen voor maandelijkse – in plaats van jaarlijkse – (bruto) uitbetaling van jouw DI-budget.

De nieuwe optie ‘maandelijks uitbetalen’ is in de laatste cao afgesproken en sinds de salarisbetaling van januari 2024 mogelijk.

Keuzemoment
Wil je (in plaats van jaarlijks) kiezen voor maandelijks uitbetalen van jouw DI-budget, dan kun je dat tot de 14e van iedere maand voor 23.59 uur doorgeven. Zo wordt het opgebouwde deel met de eerstvolgende salarisbetaling uitgekeerd. Doe je dat bijvoorbeeld voor februari, dan ontvang je in die maand het opgebouwde DI-budget van de eerste twee maanden (januari en februari) van 2024. In de opvolgende maand(en) zal de uitbetaling van het opgebouwde budget maandelijks plaatsvinden.
Maak je de keuze na de 14e dan zal deze niet met de eerstvolgende maar daaropvolgende salarisuitbetaling meegaan.

MyHR
Voor het doorgeven van jouw optie ga je via de KLM site naar MyHR en vervolgens naar de My Flexible Benefits tegel. Zodra de keuze daar is gemaakt, wordt dit automatisch doorgezet voor de rest van dat jaar – totdat je eventueel voor een ander doeleinde kiest. Na het selecteren van een nieuwe keuze ontvang je automatisch een bevestigingsmail in jouw KLM e-mail.

Daarnaast kun je ook de gebruikelijke DI-Budget keuzes weer selecteren voor 2024. Net als voorheen moet je ieder jaar opnieuw je keuze doorgeven.
De inzet van jouw DI-budget voor aankoop van verlofdagen/uren of opleiding blijft alleen mogelijk op jaarlijkse basis.

Voor meer informatie verwijzen we je naar de KLM NewsApp en MyKLM.

Ivo Kruse Koster, Marije Kroese, Roberto Tunzi, Carolina Bouwer, Chris van Elswijk, Ingrid Brama, KLM sectiebestuurders

De VNC strijdt voor jouw goede arbeidsvoorwaarden en toekomst. Investeer in jezelf en word ook lid via dit aanmeldformulier of vraag meer informatie via secretariaat@vnconline.nl – 020 5020480. Je kunt de contributie grotendeels terugkrijgen via de cafetariaregeling. Samen staan we sterker voor de belangen van al het cabinepersoneel.