KLM Servicedesk top 3 juni 

28 juni 2024

Top 3 vragen juni: 

  1. OD-dagen  
  2. VacChange 
  3. WRR vragen  

Ter verduidelijking in het kort de gemaakte afspraken met KLM: 

  1. OD-dagen: Momenteel zijn OD-dagen alleen op korte termijn aan te vragen, aansluitend aan je rooster. Dit komt omdat eerst het winter-JV in het verzoekensysteem geplaatst moet worden. Als er op de langere termijn al OD-dagen in het systeem zouden staan, kan het JV niet in het rooster worden geplaatst.  
  2. VacChange: Het inbouwen van een vorm van transparantie in VacChange is een veel gehoorde wens vanuit onze leden. Hoogstwaarschijnlijk zal er eind dit jaar met kleuren meer inzicht worden gegeven. Je zal dan kunnen zien waar nog ruimte is om het JV naartoe te verplaatsen en waar dit lastig wordt.  
  3. WRR vraag: ‘Er is SCD (Subject to Captains Discretion) toegepast op mijn vlucht waarom krijg ik geen compensatie bijgeschreven?’ SCD kan in overleg met de captain worden toegepast. Dit is een wettelijke bepaling die maakt dat je wettelijk gezien nog wat langer mag doorvliegen na vertraging. Vandaar dat hier geen compensatie aan vast zit. SCD wordt daarom wel gebruikt als een soort van “thuiskomertje”.    

Meer informatie vind je op MyKLM. Mocht je nog vragen hebben, weet dat wij klaar staan voor jou. Mail servicedesk@vnconline.nlof bel +31 (0)20 – 50 20 480.  

Lilian de Jager
Servicedesk