KLM Ledenraadsleden over wat de Ledenraad jou kan brengen!

13 juli 2021
John (Eenbander), Cora (Tweebander) Jeroen (Purser) en Brenda (Senior Purser) hebben als Ledenraadsleden digitale infosessies  georganiseerd voor KLM leden die geïnteresseerd zijn om zich verkiesbaar te stellen. Opgeven voor de Ledenraad kan nog tot 22 juli via dit formulier.

In de infosessies kwam aan bod wat de Ledenraad je brengt en wat er van je wordt verwacht. Hieronder deel 2 van de meest gestelde vragen, inclusief antwoorden:

Ik wil mij verkiesbaar stellen, hoe kan ik collega’s overtuigen om op mij te stemmen?
Dat mag je zelf bepalen, je kan bijvoorbeeld aan boord en op social media kenbaar maken dat je verkiesbaar bent. Daarnaast komt iedere kandidaat op de verkiezingspagina te staan  die via de VNC wordt gepubliceerd. Daarop kan je zelf een korte motivatie plaatsen. Doe dat ook vooral want collega’s kennen jou misschien nog van een leuke vlucht, maar zijn wellicht niet op de hoogte van jouw ideeën en wensen voor het cabinepersoneel. Het is goed als zij kunnen (na)lezen waar je voor staat en waar je voor wilt gaan.

Is er begeleiding voor nieuwe raadsleden?
De nieuwe termijn start in oktober met een introductiedag waar je wegwijs wordt gemaakt in de manier van werken van de Ledenraad. Dat begint met een buddy-systeem: nieuwe raadsleden worden gekoppeld aan één of meerdere ervaren raadsleden. Zo kun je op een laagdrempelige manier kennismaken en vragen stellen. Verder is het natuurlijk mogelijk om bij het Bestuur Ledenraad informatie op te vragen, ook zij zijn raadsleden en hebben veel kennis in huis.

Hoe werkt het met je schema als je in de Ledenraad zit?
De Ledenraad vergadert in principe elke 1e donderdag van de maand. Om je hiervoor vrij te kunnen spelen, wordt er bij alle raadsleden een code in het verzoekensysteem geplaatst. Deze code kun je zelf niet zien, maar P&A wel. Je kan deze code overigens zelf met een verzoek ‘overrulen’ maar het is wel de bedoeling dat je er naar streeft om zo vaak mogelijk bij de vergadering aanwezig te zijn (JV uitgezonderd). Wees je ervan bewust dat P&A verder geen instructies heeft hoe je vrijgespeeld dient te worden. Een vergadering zou dus technisch gesproken in een tweedaags reisverlof kunnen vallen, echter nooit op de dag van terugkomst of vertrek, wel de dag daarvoor of daarna.

Kijk dit beknopte animatiefilmpje en je ziet ook dat je als lid de samenstelling van de Ledenraad in eigen hand hebben. Uiteraard verwelkomen we ook jou met alle plezier als Ledenraadslid!

Heb je nog vragen, mail ze gerust naar secretariaat@vnconline.nl, we beantwoorden je graag!

Carolina Bouwer, Ingrid Brama, Chris van Elswijk, Marije Kroese, Ivo Kruse Koster en Roberto Tunzi
KLM sectiebestuurders VNC