KLM ledeninfosessies: arbeidsomstandigheden aan boord

15 januari 2024

‘Gangpadkrabbetje’ of ‘familietombe’ zijn voor velen helaas vertrouwde termen. We hebben te maken met  smalle gangpaden, kleinere galleys en krappe OCR’s. Het gebrek aan fatsoenlijke ruimte bemoeilijkt ons werk en de rust aan boord. Arbeidsomstandigheden en Arbowetgeving is ditmaal onderdeel van onze speciale digitale KLM ledeninfosessies. Klik hier voor jouw aanmelding!

Op de agenda staan onder meer onze eerder gehouden Arbo-ledenenquête, wanneer dat eindrapport beschikbaar zal zijn en het voorgenomen bezoek van de arbeidsinspectie. VNC collega’s van de Ondernemingsraad, Groepscommissie en het KLM bestuur geven ook toelichting op de lange weg naar wettelijke bepalingen voor hoe een vliegtuig moet worden ingericht om het werkbaar te houden. Tevens komt de mogelijke link van krappere werkruimte met de toename van het aantal (agressie)incidenten aan bod.

Uiteraard is er tijdens de sessies ruimte voor het delen van input en het stellen van vragen, die je ook bij het aanmelden via dit formulier al kan doorgeven.

 De sessies staan gepland voor:
• dinsdag 30 januari van 15.00-16.30 uur
• dinsdag 5 maart van 15.00-16.30 uur
Voor de start van de sessie ontvang je tijdig een uitnodiging met de link om in te loggen.

De VNC vindt het belangrijk leden te informeren en input van hen te krijgen. We nodigen je dus van harte uit en kijken ernaar uit je te zien/spreken! De infosessies ondersteunen onze nieuwsmailings, social media en web waar je de laatste ontwikkelingen en meer leest.

Roberto Tunzi, Ivo Kruse Koster, Carolina Bouwer, Ingrid Brama, Chris van Elswijk, Marije Kroese – KLM sectiebestuurders