• home
  • KLC de wereld vliegt door

KNOCK, KNOCK, WHO'S THERE?Het is in ‘column-land’ een warrige tijd: voor onze best selling paper back uitgaves is het einde oefening. We hebben gezwoegd en sprintjes tot aan de eindstreep getrokken, maar ook wij zijn ingehaald door de razendsnelle technologie van het hedendaagse. De deurmatten van onze woningen zullen vanaf het volgende nummer angstaanjagend leeg blijven, want beste iedereen: de communicatie van VNC gaat volledig online!

Gezellig kletsen
Ook in ons werk hebben we gemerkt hoe belangrijk communicatie is. Hang je bijvoorbeeld al boven het Spaarne, terwijl je nog gezellig staat te kletsen in de galley omdat er is vergeten ‘prepare’ door te geven. Of als een passagier vraagt wat je allemaal hebt en je na een uitgebreide opsomming dan de vraag ‘Do you have mango juice?’ krijgt. ‘Really?’ denk je dan…

Tandpasta?
Communicatie is echter niet altijd alléén in de vorm van praten. Non-verbale communicatie zegt vaak al genoeg. Zo weten we dat een klopje op de deur niet betekent dat de tandpasta van ‘een collega’ op is. Of dat je de gemiste connectie van een passagier minder sneu maakt door te glimlachen achter je muilkorf. En dat ook je eigen dag weer stukken beter is als je een knipoog krijgt van een van die lekkere mannen van de Marechaussee.
Kortom: goede communicatie is heel belangrijk. En bovendien maakt dat ons werk niet alleen makkelijker, maar vooral ook leuker. Hoe afgezaagd dat ook klinkt ;-).  
Tot slot, wij geven het stokje nu door en zien graag online het werk van andere collega’s tegemoet. Het was ons een waar genoegen lieve lezers! <<< 
 

Saskia Visser & Karlijn Berkhout/KLC

 

Meld je ook aan!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA