KLC cao 2023-2025 ondertekend

23 januari 2024

Na een intensief onderhandelingstraject en de in meerderheid positieve stemming over de afspraken door onze leden, hebben KLC en de cabinebonden afgelopen vrijdag gezamenlijk de nieuwe cao ondertekend.

Met de ondertekening is deze cao-ronde afgesloten.
Op een aantal onderwerpen zullen we nog doorpraten als gevolg van gemaakte afspraken in de cao:

  • Vaststellen van criteria voor de twee pilots over de aanrijtijd bij RESH-diensten en de oproeptijd op outstation;
  • Vormgeven van een uitvoeringsregeling over de toewijzing van de A/B labels voor Kerst en Oud & Nieuw;
  • Modernisering van de nevenfunctieregeling;
  • Opstellen van onderzoeksvragen door de VNC die gebruikt zullen worden in het onderzoek voor de aanpassing vijfjaarscontracten;
  • Interchange (wetleaseconstructies).

Een groot deel van de afspraken is met terugwerkende kracht of direct na de ondertekening van kracht. Lees hier het protocol. Voor veel collega’s is de loonsverhoging een belangrijk onderdeel hiervan. Inmiddels is de salarisstrook zichtbaar en zijn de loonsverhogingen en de eenmalige uitkering verwerkt in het salaris van januari.

Mocht je vragen hebben over bepaalde afspraken, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via de VNC socials of per mail naar sectiebestuur.klc@vnconline.nl. Telefonisch mag natuurlijk ook via 020-5020480.

Jeffrey Ouwehand, Sharon Vlieland, Luc van der Eijk & Cas Voskuyl
KLC Sectiebestuur

De VNC strijdt voor jouw goede arbeidsvoorwaarden en toekomst. Investeer in jezelf en word ook lid via dit aanmeldformulier of vraag meer informatie via secretariaat@vnconline.nl – 020 5020480. Je kunt de contributie grotendeels terugkrijgen via de cafetariaregeling. Samen staan we sterker voor de belangen van al het cabinepersoneel.