KLC achtergrond februari

21 februari 2023

De naderende cao-onderhandelingen met KLC, de meest recente planningstand en de uitnodiging voor de ledeninfosessies komende periodes: dat zijn de hoofdpunten waarover je in deze nieuwsbrief meer leest.

Vorige week hebben jullie via professioneel en onafhankelijk bureau Inkesta een mail ontvangen met link, waarmee je op een gemakkelijke manier jouw input kan geven voor onze komende cao-onderhandelingen. Deze uitvraag is anoniem en wordt vertrouwelijk behandeld.

Geef ook jouw Top 3  
Door middel van een top 3 (financieel, WRR en overig) met eventuele toelichting en een open vraag kun je aangeven wat jij belangrijk vindt voor de komende cao-ronde. Input geven kan nog tot en met donderdag 9 maart via de betreffende link in de Inkesta mail. Het kost je slechts 5 minuten en is van groot belang want mede op basis van die uitkomsten zullen we de cao-voorstellenbrief gaan opstellen.
Inmiddels hebben we bij KLC geïnventariseerd hoe zij het proces ziet; ondanks dat zij nog geen specifieke voorbereidingen aan het treffen zijn, heeft KLC wel bepaalde wensen. Uiteraard zijn we hier benieuwd naar en zullen we dit horen tijdens het eerste overleg. Wij hebben bij hen in ieder geval aangegeven dat er momenteel een leden uitvraag loopt en dat we na sluiting daarvan de VNC inzet gaan bepalen. We houden jullie op de hoogte van de voortgang.
 
Planningstand
Er zijn wat kleine wijzigingen in de planning voor initials en promotiecursussen. Zo zullen er 36 initials zijn voor 360 nieuwe CA2’s, 21 CA1 trainingen voor 210 cursisten en 12 Cabin Supervisor trainingen voor 120 cursisten. KLC concludeert dat er langzaamaan steeds meer animo bij CA’s is om promotie te maken naar CA1 en/of CS. Dat is goed voor de collega’s die promotie willen maken: voor hun persoonlijke ontwikkeling en carrière. Bovendien zorgen promoties ervoor dat er meer doorstroom kan worden gefaciliteerd, naast de al 2 geplande doorstroomcursussen.
Voor wat betreft de vlootplanning verwacht KLC dit jaar nog drie E2’s met levering voor juni, augustus en september.
De VNC blijft zich uiteraard onverminderd inzetten om bovenstaande personeelsplanning voor elkaar te krijgen of zelfs op te hogen. Daarbij houden we eveneens de vlootontwikkelingen in de gaten om te kijken welke gevolgen dit kan hebben.

Infosessies
Vanaf 21 maart hebben we weer diverse ledeninfosessies ingepland. Het biedt je een mooie kans om betrokken te zijn bij cao-onderhandelingen en andere zaken die spelen. Je hebt de kans om vragen te stellen, input te geven en wij bespreken graag de actualiteiten en achtergronden met jullie. Opgeven kan via deze link.
We zien je graag!

Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaande dan horen we dat graag. We zijn bereikbaar via sectiebestuur.klc@vnconline.nl of telefonisch: 020-5020480.

Cas Voskuyl, Luc van der Eijk & Jeffrey Ouwehand