• home
  • KLC achtergrond
In deze achtergrond informeren we jullie over het vervolgproces van het arbeidsvoorwaardelijk overleg Cabin Supervisor, de huidige status in de cCao-onderhandelingen en een terugkoppeling van het cabineoverleg.

In de vorige nieuwsbrief hebben we uitgebreid gecommuniceerd over de uitslag van de stemming rondom het Cabin Supervisor protocol. Dit protocol werd afgekeurd door de leden waarop de VNC de gegeven feedback zorgvuldig heeft bestudeerd. Het is een onderwerp dat voor veel leden zwaarwegend is en daarom willen we het traject zorgvuldig bewandelen en een vervolg geven aan het overleg voor verbeterde arbeidsvoorwaardelijke afspraken van Cabin Supervisors.

Arbeidsvoorwaardelijke verbeteringen
Concreet betekent dit dat we arbeidsvoorwaardelijke verbeteringen voor de Cabin Supervisors willen afspreken in het cCao-overleg: onze leden hebben bij de stemming duidelijk aangegeven niet alleen verbeteringen in het loon van de Cabin Supervisor te willen zien, maar ook in de Werk- en Rusttijden Regeling (WRR). Logischerwijs was dit al een aandachtspunt voor ons in het cCao-overleg en door de uitslag van de stemming is nogmaals gebleken hoe belangrijk onze leden deze onderwerpen vinden.
Het overleg zal over twee weken worden voortgezetweer plaatsvinden, verderop in deze nieuwsbrief lees je alvast meer over het cCao-proces.

Heb je feedback, vragen, opmerkingen of advies nodig over deze of andere onderwerpen, dan staan we graag voor je klaar! Mail ons vooral op sectiebestuur.klc@vnconline.nl en bellen kan ook op 020-5020480.

Cas Voskuyl, Luc van der Eijk, Jeffrey Ouwehand
KLC Sectiebestuurders

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA