>>>>> GC TALK

 RACHEL WARMER

Wie ben je?  
Ik ben Rachel Warmer, 29 jaar en sinds afgelopen maand en na zeven dienstjaren mega trotse purser! Ik ben een geboren en getogen Rotterdammer, waar ik samen met mijn labradoodle Teuntje en beste vriendinnetje vlak achter de Hofpleinfontein woon. Wanneer ik niet aan het KLM’en ben, vind je mij waarschijnlijk op een hockeyveld of met vriendinnetjes ergens in de stad. Daarnaast ben ik een echte voetbal- en, momenteel zeer gelukkige, Feyenoord-fan. Vandaar die fontein, erg koud overigens, maar dat nemen we maar al te graag voor lief.
 
Waarom vertegenwoordig je het korps in de Groepscommissie?  
Ik richt me binnen de GC met een positieve en frisse blik op de toekomst. Daarbij is ‘be the change you wish to see’ mijn grootste drijfveer. Simpel gezegd: verander de wereld, begin bij jezelf. Met mijn gedrevenheid, enthousiasme en teamspirit probeer ik elke dag het verschil te maken voor mijn collega’s en voor mijzelf. Collega’s die mij kennen, weten dat ik geen blad voor de mond neem en een scherpe, kritische blik heb. Waar mijn kracht ligt, is dat ik steeds probeer te denken in oplossingen, de ‘wat kan wel?’ en dan ga ik op zoek naar de verbinding. Aankomende jaren zal ik mij inzetten om collega’s - en dan in het bijzonder de nieuwere generaties - aan te sporen om samen met mij de uitdagingen die nog op ons pad komen, op constructieve wijze aan te gaan.

Hoe combineer je het GC werk met het vliegen?
Mijn carrière heeft het afgelopen jaar een behoorlijke vlucht genomen. Waar ik iets meer dan een jaar geleden nog fulltime vloog als eenbander, werk ik momenteel voor de GC31 in de Commissie Inflight Services and Techniek (CIST) en de commissie Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu (VGWM), ben ik Ledenraadslid en heb ik promotie gemaakt tot purser. Het is soms nog onwerkelijk, maar ik vind het een geweldig leuke uitdaging en haal veel voldoening uit mijn werk. Het is fijn om met collega’s aan boord van gedachten te kunnen wisselen over welke keuzes gemaakt worden en met name hoe en waarom ze tot stand gekomen zijn. Aan de andere kant kan je de feedback van crew ook weer meenemen naar kantoor. Een hele waardevolle wisselwerking!

 Mijn impopulaire mening is…
Dat we vaker de ‘hoe het vroeger ging/ hoe we het vroeger deden/ ja, maar vroeger …’ los mogen laten en ons met een frisse open blik op de toekomst moeten richten.  
 
Food for thought…
‘The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do’, Steve Jobs <<< 

 Rachel Warmer  
 GC31 fractielid VNC

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA