Extra cao Ledenraadsvergadering ingelast

7 november 2023

Komende vrijdag 10 november zal de Ledenraad digitaal bijeenkomen in een extra ingelaste vergadering om te stemmen over het cao eindbod van KLM.

Het zal niemand ontgaan zijn dat het cao proces tot nu toe uiterst moeizaam is verlopen. Afgelopen vrijdag 3 november kwam KLM met een eindbod waar weliswaar een aantal belangrijke punten van de VNC in staan, maar dat vooral qua loonparagraaf niet is waar wij voor het cabinepersoneel op hadden ingezet. Het sectiebestuur spreekt dan ook niet van een onderhandelingsresultaat maar van een eindbod en zal dit bod als zodanig voorleggen aan haar Ledenraad.

Desondanks voelen wij een sterke verantwoordelijkheid naar onze leden en hun belang om de voorgestelde loonsverhogingen bij een positieve uitkomst van de stemming zo snel mogelijk uitbetaald te krijgen. Om die reden besloten wij niet te wachten tot de reguliere Ledenraad van december, maar een extra vergadering uit te schrijven vóór de deadline van de KLM loonadministratie voor uitbetaling van het salaris van november.

Zodra de uitslag van de stemming bekend is zullen wij deze uiteraard direct communiceren.

KLM Sectiebestuur: Ivo Kruse Koster, Marije Kroese, Carolina Bouwer, Ingrid Brama, Roberto Tunzi, Chris van Elswijk

De VNC strijdt voor jouw goede arbeidsvoorwaarden en toekomst. Investeer in jezelf en word ook lid via dit aanmeldformulier of vraag meer informatie via secretariaat@vnconline.nl – 020 5020480. Je kunt de contributie grotendeels terugkrijgen via de cafetariaregeling. Samen staan we sterker voor de belangen van al het cabinepersoneel.