• home
  • Even voorstellen Lauren Klaassen

Even voorstellen: Lauren Klaassen

Lauren werd in december vorig jaar bijna unaniem door de VNC leden van Transavia gekozen tot Transavia-sectiebestuurder. Lauren vliegt vijftien jaar en is purser.   
 
 
Wat vind je het belangrijkste VNC-onderwerp om met collega’s over te praten?
Ik werk vijftien jaar bij Transavia en merk dat de afgelopen jaren de ontevredenheid onder de medewerkers flink is gegroeid. Dit hoor ik aan boord en zie ik ook terug in de berichten die we ontvangen bij de VNC. Een hoog gehalte aan ontevreden medewerkers is natuurlijk niet bevorderlijk voor een bedrijf. Blije medewerkers werken in alles door. Ik vind het belangrijk om uit te zoeken wat de kern van die ontevredenheid is en wat ik als vicevoorzitter van het Transavia sectiebestuur mede kan veranderen.  
Uiteindelijk ben ik er voor mijn collega’s en vind ik het belangrijk dat zij met een glimlach naar het werk gaan.  

Welke eigenschappen of talenten maken jou uniek in je (VNC) werk?
Ik denk dat mijn talent vooral ligt in het mezelf goed kunnen verplaatsen in een ander. Ik kan de gevoelens van m’n collega’s goed aanvoelen. Dat betekent niet dat ik die emotie overneem, juist door de rust te bewaren en overzicht te creëren kan ik m’n collega’s helpen bij het nemen van de juiste stappen die voor hen belangrijk zijn.  

Hoe toon jij je (ware) vriendschap?
Mijn vrienden zeggen altijd; ‘Lau gaat door het vuur voor je, mits je haar goed behandelt’. En dat is echt zo. Als ik je in m’n hart gesloten heb dan kan je dag en nacht op mij rekenen, maakt niet uit waarover het gaat of waarvoor je me nodig hebt, ik sta voor je klaar.  

Wat was tot nu de grootste uitdaging in je (VNC) carrière?
Dat is het alleenstaand moederschap combineren met mijn werk. Het VNC werk houdt eigenlijk nooit op en dat is ook logisch met een bedrijf als Transavia dat 24/7 doorgaat. Het evenwicht bewaren tussen mijn werk bij de VNC en quality time met mijn dochter, dáár ligt mijn uitdaging.  
 
Met wie zou je wel een week willen ruilen en waarom?
Met Transavia directeur Marcel de Nooijer. Hoe ziet zijn week eruit? Waar is hij allemaal mee bezig op een dag? Maar ook, hoe worden bepaalde keuzes gemaakt die van invloed zijn op de toekomst van het bedrijf? Het lijkt me interessant om een keer in zijn schoenen te staan, maar na een week daar ook weer uit te stappen vanwege de enorme hoeveelheid werk. <<< 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA