• home
  • Column Blauwe Plekken

Column Blauwe Plekken

>>>>> BLAUWE PLEKKEN  

Ontgroeningsgrappen

Af en toe denk ik terug aan 32 jaar geleden, toen ik als groentje bij KLM begon en tijdens mijn eerste reis door de crew in de maling werd genomen met de opdracht om met de salestrolley eerst de cockpit binnen te gaan omdat de captain altijd ‘eerste keus’ heeft! Zoiets vergeet je nooit en we hebben er later hartelijk om gelachen!

Toen ik Purser op Europa werd, had ik natuurlijk ook grappen in petto als: ‘Terug is jouw crew seat verkocht en moet je een week in Helsinki blijven’, waardoor je jonge collega’s meteen op de kast joeg! Toen de leeftijdseis bij aanname versoepelde, antwoordden oudere collega’s dan: ‘Oh heerlijk, een week Helsinki, nog nooit geweest!'.  

In shock
Ik herinner me dat we een keer op een reis naar Chicago twee Japanse trainees meekregen en ik de aloude grap uithaalde, dat een collega uit de C-class ‘de Co’ had gewonnen en dat de Japanse ca ‘een nacht opdubbelen met de (oude) baas had gewonnen’. De Japanse ca barstte uit in tranen en toen wij vertelden dat het echt een ontgroeningsgrap was, bleef ze in shock!

Maar nu dus weer naar New York met nieuwe, jonge collega’s. Leuk! We kochten een I love NY mok en lieten onze nieuwste aanwinst op de terugweg met een rood zakje door het gangpad lopen om de luchtkwaliteit te meten, waar ze met volle overtuiging intrapte!

Een mooie ervaring om al die nieuwe collega’s te mogen verwelkomen, in de maling te nemen en in te werken na die twee jaar COVID! Zij hebben zin om te gaan vliegen en wij, de oude rotten, ook! <<< 

 
Hans den Dikken

 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA