Breng ook je stem uit: verkiezingen KLM Ledenraad

28 juli 2021

Onze KLM-leden zouden inmiddels een digitaal stembiljet via het onafhankelijk bureau Inkesta hebben moeten ontvangen. Ondertussen heeft ruim 11% al gestemd, waarvoor dank! We horen echter via via dat een aantal leden de betreffende mail (afzender: vncledenraad@digitaleverkiezingen.nl) niet heeft gekregen, soms is deze in de spambox beland. Mocht je ook daar niets vinden, neem dan even contact op: mail secretariaat@vnconline.nl of bel 020 5020480.

Wij geven de meldingen op onze beurt door aan het bureau dat de mailings verzorgt zodat zij kunnen kijken waar een eventueel probleem zit en uiteraard zorgen voor een oplossing.

Maximale invloed op wie jouw vertegenwoordigers worden
Je kunt op meerdere kandidaten je stem uitbrengen om zo maximale invloed te hebben op wie jouw vertegenwoordigers in de Ledenraad worden. Je dient tenminste 1 en ten hoogste 80 kandidaten aan te vinken. Het maximum aantal stemmen is gelijk aan het aantal vacatures dat openstaat voor de Ledenraad: 80 zetels.

Gelijkwaardige aandacht
Stemmen is mogelijk vanaf alle devices, zoals smartphones, tablets en computers. Het stembiljet is overzichtelijk opgesteld met naam en functie (en op eigen initiatief van de kandidaat eventueel met foto en motivatie). Per functiegroep (Eénbanders, Tweebanders, (Assistent) Pursers en Senior Pursers) worden de kandidaten ‘random’ weergegeven. Als leden inloggen om te stemmen, krijgen ze dus ieder een verschillende, willekeurige volgorde van de namenlijst. Dit wisselen van namen in plaats van een vaste (alfabetische) volgorde aanhouden, biedt gelijkwaardige aandacht voor alle kandidaten.

Hoop op hoge respons
Door gebruik te maken van je stembiljet kun je ervoor zorgen dat je je goed vertegenwoordigd voelt door de nieuwe Ledenraad!

Dank alvast voor het stemmen,

Marije Kroese, Ivo Kruse Koster, Roberto Tunzi, Carolina Bouwer, Ingrid Brama, Chris van Elswijk
KLM sectiebestuurders VNC