Column Blauwe Plekken

>>>>> Blauwe Plekken

Karige Kerst

Jaren geleden was ik met mijn man op Gran Canaria en zou op 24 december via Madrid terug naar huis ipb-en om voor het kerstdiner bij m’n moeder te verschijnen. Een vroeg vertrek uit Las Palmas en vervolgens de middagvlucht uit Madrid. Je voelt ‘m al aankomen: de vlucht uit Las Palmas was vertraagd en we misten de vlucht vanuit Madrid. Stonden we daar om 17:00 uur, zonder vlucht en zonder hotel. M’n moeder vond het prima om ‘t diner uit te stellen naar de volgende dag, maar mij’n Spaanse echtgenoot (24 december is in Spanje heilig) stond erg sip te kijken: alles in Madrid qua restaurants was die avond gesloten. We hebben maar een hotelletje op de airport genomen en zijn door Barajas gaan wandelen!  

Overal waar we naar binnen keken stonden mensen te koken of cadeautjes uit te pakken, uit een shopping mall klonk kerstmuziek en verlieten de laatste klanten vol tassen de winkels. En wij stonden daar, met onze ziel onder de arm.

Totdat we in de verte de verlichting zagen van een Hilton hotel.

“Daar zullen we toch wel wat kunnen eten?” dacht ik.

We moesten onder tunneltjes door en over snelwegbruggen heen voordat we het Hilton bereikten en…. ja hoor: Gesloten!

Toen we eromheen liepen zagen we een leveranciersingang en belden aan.

Een aardige ober uit Senegal deed open en vroeg wat wij wilden, ik zei: "We zijn verdwaald en zoeken een plek om iets te eten!” Hij zei: "Ik ben ook verdwaald”  en lachte. “Maar in het restaurant hier kun je alleen een 10-gangendiner met wijn voor €120 pp nuttigen! “

We keken elkaar aan en zeiden: "Deal!”

En zo werd het toch nog een echte kerstavond...

 
Hans den Dikken

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA