• home
  • Bericht van onze belastingadviseur
Onze belastingconsulent Jeroen van der Steen adviseert en helpt onze leden bij het invullen van de belastingaangifte en andere financiële zaken. Uiteraard volgt hij de ontwikkelingen op belastinggebied op de voet en informeert ons wanneer er bijzonderheden zijn:  

‘Beste VNC leden, mogelijk zijn jullie op de hoogte van het feit dat de fictieve vermogensrendementsheffing in het algemeen en die op spaargelden in het bijzonder door de Hoge Raad is afgeschoten. De belastingheffing op dit fictieve rendement op vermogen is daarmee dus (gedeeltelijk) onjuist. De overheid moet nu een oplossing bedenken hoe dit ‘onrecht’ recht te trekken voor de periode 2017-2022. Aan de Tweede Kamer is nu een compensatie regeling voorgesteld, waarover afgelopen week met staatssecretaris van Rij van Financiën is gedebatteerd. Uit dit debat bleek dat de staatssecretaris zo snel mogelijk duidelijkheid wil over de contouren van de zogenaamde ‘box 3 compensatie’.   

Er zal nog wel even wat water door de Rijn stromen voordat er definitieve duidelijkheid is, maar het begin is er.  

Voor diegene die het betreft hou de berichtgeving in de media hierover in de gaten, oefen geduld en als ik meer weet dan laat ik uiteraard weer van mij horen!’

Belangen-behartiging

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA