• home
  • Actueel
  • Zandzakken voor de deur: Nucleaire top en Schiphol

Zandzakken voor de deur: Nucleaire top en Schiphol

21 feb. 2014

Leden zijn verontrust over de NSS top en de daarmee samenhangende slechte bereikbaarheid van Schiphol rondom 22 t/m 26 maart. Uiteraard wil iedereen - zoals de werkgever verwacht - op tijd komen. Echter, het houdt ook de gemoederen bezig wat de eventuele consequenties mochten zijn als dat
Leden zijn verontrust over de NSS top en de daarmee samenhangende slechte bereikbaarheid van Schiphol rondom 22 t/m 26 maart. Uiteraard wil iedereen - zoals de werkgever verwacht - op tijd komen. Echter, het houdt ook de gemoederen bezig wat de eventuele consequenties mochten zijn als dat onverhoopt niet lukt.

Naar aanleiding hiervan heeft de VNC vorige week een brief gestuurd aan alle werkgevers van onze leden (ArkeFly, KLC, KLM en transavia.com) met het verzoek om duidelijke communicatie. Bovendien hebben we gevraagd om met eventuele passende maatregelen te komen om de operatie niet in gevaar te brengen. Het kan in deze zeer uitzonderlijke situatie niet zo zijn dat er slechts wordt gewezen op de eigen verantwoordelijkheid van cabinepersoneel inzake het tijdig melden.

Van KLM en KLC ontvingen we een reactie die kort samengevat het volgende inhoudt:

* Zij realiseren zich de gevolgen van de NSS voor de bereikbaarheid van Schiphol
* Op MyKLM is en MyKLC staat een aparte NSS button met informatie
* Er worden diverse maatregelen voorbereid om de operatie niet in gevaar te brengen, wanneer helder is welke dat zijn worden deze gecommuniceerd.

Houd dus de website van jouw werkgever in de gaten voor nieuws en eventuele route- en transportadviezen en/of aanpassingen van vluchtschema's.

Zandzakken voor de deur
Weet in ieder geval datde bereikbaarheid van de luchthaven slecht -dat lijkt zelfs een understatement - gaat zijn. Zo is zeker de snelweg A4 van Schiphol- Den Haag en de A44 (gedeeltelijk) dicht en wordt de A5 volledig afgesloten. Weggebruikers in het randstedelijke gebied - Amsterdam; Den Haag; Rotterdam; Wassenaar; Leiden; Katwijk; Noordwijk; de Bollenstreek en de Haarlemmermeer  waar een noodverordening geldt - dienen rekening te houden met zeer ernstige verkeershinder.
Voorafgaand aan de top vindt er ook nog onderhoud plaats aan diverse wegen. Zo liggen in de buurt van de VNC de zandzakken al voor de deur!

VNC bestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA